Το Κέντρο Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας αγκαλιάζει την κοινωνία

Της Τάνιας Κιουμουρτζίδου*

Ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνουμε και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει δυναμικά να παράγει Πολιτισμό.

Αυτό το καταφέραμε μέσα από μια σειρά διαδικτυακών εκδηλώσεων. Ίσως η μοναδική δύναμη και σωτήρια λύση που μας δίνει το live streaming να επικοινωνήσουμε με το κοινό και το κοινό με τους καλλιτέχνες, αν και βέβαια τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το ζωντανό θέαμα.

Μέσα από live streaming του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αποκτήσαμε πρόσβαση στον Πολιτισμό. Γίναμε μια μεγάλη παρέα από Πάτρα, Αθήνα, Ηράκλειο, Δράμα, Γιαννιτσά, Πολύγυρο, Κιλκίς, Λονδίνο, Γερμανία, Ζυρίχη, Σουηδία, ΗΠΑ. Αυτό που εισπράττουμε από το κοινό είναι ότι έχει ανάγκη για ψυχαγωγία περισσότερα από ποτέ.

Ήδη, έχουμε πραγματοποιήσει πάνω από 30 live stream μεταδόσεις, με μουσικές συναυλίες, αφιερώματα, ποιητικές, θεατρικές βραδιές. Το κάθε live streaming είναι αφιερωμένο και υποστηρίζει μια κοινωνική δομή, ένα Ορφανοτροφείο, ένα Σύλλογο ΑΜΕΑ, Καρκινοπαθών, μια ομάδα, σεισμόπληκτους. Αντί εισιτήριου το Κέντρο Πολιτισμού παροτρύνει το κοινό να στηρίξει τις δομές με κατάθεση οποιοδήποτε ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό της συγκεκριμένης δομής.

Με τη στήριξη του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα και όλου του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού θελήσαμε να δώσουμε ένα κοινωνικό μήνυμα, στηρίζοντας τοπικά και περιφερειακά σωματεία που αν και επλήγησαν, συνεχίζουν και παράγουν εξαιρετικό κοινωνικό έργο. Από την πλευρά μου προσπάθησα να εντάξω όσο πιο πολλά Σωματεία μπορούσαμε και φυσικά να ενισχύσουμε τοπικούς καλλιτέχνες.

Και αυτό που εισπράττουμε από αυτά τα σωματεία, όπως χαρακτηριστικά μου είπαν, είναι η εξωστρέφεια και πως με αυτό τον τρόπο θα τους μάθουν σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. «Είναι σημαντικό και πάνω από όλα ότι μας νοιαστήκατε τέτοιες δύσκολες στιγμές», μας λένε συνεχώς.

Κάποια από τα σωματεία που έχουν ήδη στηριχθεί είναι: Λάμψη, Ορφανοτροφείο Μέλισσα, Παιδικά χωριά SOS, Στοργή, Αρωγοί του Ιδρύματος Άγιος Δημήτριος, Σύλλογος Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας ¨Άγιος Ευγένιος Τραπεζούντιος¨, Μ.Α.Ζ.Ι, Παιδικά Όνειρα, Μέριμνα ΜΑμΑ Βέροιας.

Στις 10 Φεβρουαρίου δώσαμε τη σκυτάλη στον Γ. Αβραμίδη και την μπάντα του, “Invented Memories”. Με τραγούδια από τα προσωπικά άλμπουμ του καλλιτέχνη αλλά και διασκευές με γνωστά ερωτικά τζαζ τραγούδια, στηρίζουμε το έργο Σωματείου Γονέων και Φίλων Ατόμων με αναπηρία “Άρτεμις” του Δήμου Δέλτα.

Ολοκληρώσαμε στις 14 Φεβρουαρίου με την συναυλία “Από τη Βιέννη με αγάπη” Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την Ορχήστρα Orpheus Kammerorchester Wien σε live streaming από τη Βιέννη.

Η Ορχήστρα “Ορφέας” της Βιέννης έχει και ελληνικό χρώμα στην σύνθεση της καθώς ιδρύθηκε το 2011 από τον καλλιτεχνικό διευθυντή και μαέστρο τον Θεσσαλονικιό Κ. Δημηνάκη. Ο στόχος της δράσης είναι η αγορά ιατρικών μηχανημάτων μέσω του Επιμελητήριου Σερρών και θα μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών. Συνεχίζουμε δυναμικά, μείνετε συντονισμένη στην σελίδα  του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Τον πολιτισμό τον κατακτάς μέσω των έργων σου»…

*Η Τάνια Κιουμουρτζίδου είναι μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Loading