Βρετανία: Σε προεκλογική τροχία τα κόμματα

Την ευκαιρία που δίνουν οι εκλογές για να υπάρξει μία πραγματική αλλαγή στη χώρα παρουσίασε ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του προεκλογικού αγώνα του κόμματός του, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε στον θεατρικό χώρο Battersea του Λονδίνου, συνοδευόμενος από τα στελέχη της σκιώδους κυβέρνησής του.

Χρησιμοποιώντας ένα παλιό και ένα νέο σλόγκαν – «Για τους πολλούς, όχι για τους λίγους» και «Είναι η ώρα για πραγματική αλλαγή» – για την προεκλογική εκστρατεία των Εργατικών, ο Τζέρεμι Κόρμπιν, τόνισε στην ομιλία του ότι «αυτές οι εκλογές είναι η μοναδική ευκαιρία μίας ολόκληρης γενιάς για τη μεταμόρφωση της χώρας και για να διασφαλιστεί ότι καμία κοινότητα δεν θα μείνει ποτέ πίσω». Κάλεσε τους πολίτες να διώξουν την κυβέρνηση των Συντηρητικών και τον Μπόρις Τζόνσον από την εξουσία για να δώσουν την ευκαιρία στην ανασυγκρότηση της Βρετανίας και υποστήριξε ότι, όταν κερδίζουν οι Εργατικοί, βγαίνουν τελικά όλοι κερδισμένοι. Τους κάλεσε επίσης «να πουν όχι» στις περικοπές των Συντηρητικών την τελευταία δεκαετία, και υποσχέθηκε ότι το κόμμα των Εργατικών θα βάλει τέλος στη λιτότητα και στο ενιαίο επίδομα. Είπε ακόμη ότι οι Συντηρητικοί αποτελούν την «κατεστημένη ελίτ» και χρησιμοποίησε το νέο του σλόγκαν, απευθυνόμενος στους πολίτες «Με ποιανού το μέρος είστε;»

Αναφερόμενος στο Brexit, είπε ότι η σημερινή μέρα είναι η μέρα που ο Μπόρις Τζόνσον είχε υποσχεθεί να βγάλει τη χώρα από την ΕΕ, αλλά απέτυχε, και ότι για την αποτυχία αυτή ευθύνεται μόνο ο ίδιος. Επιβεβαίωσε ότι οι Εργατικοί θα κάνουν δημοψήφισμα για να δώσουν στους πολίτες την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε «μία λογική συμφωνία» και στην παραμονή.

Μετά την ομιλία του δέχθηκε ερωτήσεις, μεταξύ άλλων, τόσο για το πως θα αντιμετωπίσει τα χαμηλά ποσοστά που φαίνεται να συγκεντρώνουν οι Εργατικοί στις δημοσκοπήσεις, όσο και για το τι θα κάνει εάν χάσει τις εκλογές. Ο Κόρμπιν απάντησε ότι μεταφέρει στους πολίτες αυτό που πιστεύει ότι μπορεί να επιτευχθεί και ότι οι εκλογές δεν γίνονται για τον ίδιο ή για κάποιον προσωπικά σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία. «Δεν είναι προεδρικές εκλογές» είπε, είναι εκλογές για την ανάδειξη των υποψηφίων των Εργατικών, που θα φέρουν την εμπειρία τους προς όφελος της χώρας.

Η επιλογή του χώρου τεχνών Battersea, για την πρώτη προεκλογική εκδήλωση του κόμματος, δεν ήταν τυχαία, καθώς το κόμμα κέρδισε την έδρα της περιφέρειας αυτής από τους Συντηρητικούς το 2017, με πλειοψηφία γύρω στις 2.500 ψήφους.

 

©Πηγή: amna.gr

Loading