Βραζιλία: Δύο νεκροί μετά από κατάρρευση πολυκατοικίας σε γειτονιά του Ρίο

Μια πολυκατοικία κατέρρευσε σήμερα σε εργατική συνοικία του Ρίο ντε Τζανέιρο, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο δύο άνθρωποι.

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν στο Ρόιτερς πως άκουσαν έναν δυνατό κρότο, τον οποίο ακολούθησε μια πυρκαγιά, προκαλώντας πανικό στη συνοικία Ρίο ντας Πέδρας στο δυτικό τμήμα της  μεγαλούπολης στη Βραζιλία.

Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες και άλλα μέλη των υπηρεσιών δημόσιας ασφαλείας έσπευσαν στο σημείο.

Ένας άνδρας, μια γυναίκα κι ένα παιδί είχαν θαφτεί κάτω από τα χαλάσματα, σύμφωνα με τις αρχές.

Σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών δημόσιας ασφαλείας, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, αφού δεν της επιτρέπεται να μιλήσει σε ΜΜΕ, εκ των τριών μονάχα η γυναίκα επέζησε.

«Δυστυχώς, χάσαμε τους άλλους δύο».

Το Ρίο ντας Πέδρας είναι η γενέτειρα των αυτοαποκαλούμενων «πολιτοφυλακών» του Ρίο ντε Τζανέιρο και παραμένει στο έλεος των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος.

Αν και αρχικά οι πολιτοφυλακές δημιουργήθηκαν για να υπερασπιστούν τους κατοίκους από τις σπείρες διακίνησης ναρκωτικών, τώρα λειτουργούν ως εγκληματικές ομάδες.

Αυτές οι ομάδες έχουν αυξήσει τη δύναμή τους τις τελευταίες δύο δεκαετίες, αναπτύσσοντας ολοένα και πιο περίπλοκες, κερδοφόρες και φονικές παράνομες δραστηριότητες σε ολόκληρη την πόλη.

Μεταξύ των επιχειρήσεών τους, χτίζουν πολυκατοικίες χωρίς επίσημη άδεια ή έγκριση και νοικιάζουν τα κτίρια, συχνά με καταστροφικές συνέπειες.

Το κτίριο που κατέρρευσε σήμερα δεν είχε εγκριθεί από τις αρχές, τονίζουν πηγές που ενεπλάκησαν στην επιχείρηση διάσωσης.

Δείτε επίσης: Α. Γκουτέρες: “Το ποδήλατο μάς πάει προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον”

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading