Βραζιλία: Αναβάλλεται το καρναβάλι του Σάο Πάολο για το 2021 λόγω κορονοϊού

Στην απόφαση της επ’ αόριστον αναβολής του καρναβαλιού του 2021 προχώρησε ο δήμαρχος του Σάο Πάολο, Μπρούνο Κόβας, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο κ. Κόβας τόνισε χαρακτηριστικά: «Τόσο οι σχολές σάμπα όσο και οι “μπλόκος” (παρελάσεις στους δρόμους) του καρναβαλιού καταλαβαίνουν την αδυναμία της διοργάνωσης ενός καρναβαλιού τον προσεχή Φεβρουάριο». Βέβαια, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πραγματοποίησης των εκδηλώσεων «στο τέλος Μαΐου ή στις αρχές Ιουλίου».

Το Σάο Πάολο είναι μία πόλη 12 εκατ. κατοίκων, ενώ η πολιτεία έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη από την πανδημία, με επίσημα καταγεγραμμένους 20.894 θανάτους και 452.007 κρούσματα.

Το καρναβάλι της πόλης του Σάο Πάολο είναι ένα από τα σημαντικότερα στη Βραζιλία. Η τελευταία διοργάνωση προσήλκυσε 120.000 επισκέπτες που απόλαυσαν τις σχολές σάμπα στο Σαμποδρόμιο, ενώ οι “μπλόκος”, οι παρελάσεις που διασχίζουν τους δρόμους επί εβδομάδες, συγκέντρωσαν περισσότερα από 15 εκατομμύρια γλεντζέδες, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Φυσικά, είναι εύλογο ότι η συγκεκριμένη γιορτή αποτελεί έναν ιδανικό τρόπο για την εισροή πολλών εσόδων στα ταμεία των Δήμων.

Σημειώνουμε, τέλος, ότι ανάλογες σκέψεις αναβολής του καρναβαλιού υπάρχουν και στο Ρίο ντε Τζανέιρο, καθώς πέντε από τις μεγαλύτερες σχολές σάμπα ανακοίνωσαν την επιθυμία τους για κάτι τέτοιο.

Δείτε επίσης: Κίνα – Κορονοϊός: 34 νέα κρούσματα – Κανένας νέος θάνατος

Loading