Βουλγαρία: Χειμερινές αποδράσεις στα χιονοδρομικά κέντρα

Με τη θερμοκρασία να πλησιάζει σε επίπεδα που… απεχθάνονται οι λάτρεις του καλοκαιριού, τα χιονοδρομικά κέντρα της Βουλγαρίας “δηλώνουν” έτοιμα να υποδεχθούν όσους προτιμούν τον χειμώνα για αθλητικές δραστηριότητες, εξορμήσεις στα χιονισμένα βουνά, αλλά και ξεκούραση σε σημεία απ’ όπου μπορούν, με τη συνοδεία ζεστής σοκολάτας, να αντικρίζουν λευκά τοπία.
Το Μπάνσκο, ένα από τα πιο σύγχρονα χιονοδρομικά κέντρα της Βουλγαρίας που κάθε χρόνο υποδέχεται, σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, περισσότερους επισκέπτες, διαθέτει συνολικά 46 μίλια για σκι, με έξι πίστες για αρχάριους, δέκα που μπορούν να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους όσοι έχουν ήδη κάνει τα πρώτα τους… βήματα και δύο διαδρομές για σκιέρ που τολμούν να δοκιμάσουν και να ξεπεράσουν τα όριά τους. Οι πιο δύσκολες πίστες είναι οι “Tomba” και “Tomba’s Sleeve” που πήραν το όνομά  τους από τον θρύλο του αλπικού σκι Αλμπέρτο Τόμπα που βρέθηκε πολλές φορές στο Μπάνσκο, “γράφοντας” χιλιόμετρα στις πίστες του χιονοδρομικού κέντρου.
Για όσους προτιμούν τη ζεστασιά και γυρίζουν την … πλάτη στο σκι και τα υπόλοιπα χειμερινά αθλήματα, μπορούν να απολαύσουν στιγμές ξεκούρασης και ευεξίας στα πολυτελή και πολυάριθμα ξενοδοχεία που προσφέρουν πακέτα δραστηριοτήτων δίχως… χιόνι, ικανά να γεμίσουν τις “μπαταρίες” των επισκεπτών τους.
Στο Μπόροβετς, μία άλλη επιλογή για χειμερινές διακοπές στη Βουλγαρία, οι σκιέρ μπορούν να χαρούν το χιόνι και να εξασκηθούν στο αγαπημένο τους άθλημα σε συνολική έκταση 26 μιλίων η οποία περιλαμβάνει εννέα διαδρομές για αρχάριους, τέσσερις για γνώστες και άλλες εννέα για όσους βρίσκονται στο “ενδιάμεσο” στάδιο.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, είτε στο Μπάνσκο, είτε στο Μπόροβετς ή σε άλλους χειμερινούς προορισμούς της Βουλγαρίας, το βέβαιο είναι ότι οι τιμές είναι εξαιρετικά προσιτές και μπορούν να προσφέρουν σε όσους το επιθυμούν ευκαιρίες για χειμερινές διακοπές.
 

©Πηγή: amna.gr

Loading