Βουλγαρία: Αδυνατεί να σχηματίσει κυβέρνηση το ITN – Οδηγείται σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε έναν χρόνο

Για ποιο λόγο τα υπόλοιπα κόμματα δε στηρίζουν το ITN που κέρδισε τις εκλογές

Ανίκανο να σχηματίσει κυβέρνηση παρουσιάστηκε και πάλι το κόμμα “Υπάρχει Τέτοιος Λαός” (ITN) που κέρδισε τις εκλογές της 11ης Ιουλίου στη Βουλγαρία. Να αναφερθεί πως αυτές ήταν οι δεύτερες εκλογές μέσα σε έναν χρόνο και όπως όλα δείχνουν η γειτονική χώρα θα οδηγηθεί και σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση.

Ο επικεφαλής του κόμματος Σλάβι Τριφόνοφ δήλωσε πως δεν θα προσπαθήσει άλλο να σχηματίσει κυβέρνηση αφού δεν έχει βρει την υποστήριξη των δυο μικρότερων κομμάτων.

«Χωρίς την υποστήριξη των κομμάτων διαμαρτυρίας δεν θα προτείνουμε κυβέρνηση» ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook.

Το ITN έλαβε 65 έδρες στις τελευταίες εκλογές, καταφέρνοντας να πάρει κεφάλι με μικρή διαφορά, λόγω της απογοήτευσης του κόσμου από το κόμμα του πρώην Πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ. Το βουλγαρικό κοινοβούλιο αποτελείται από 240 μέλη, ωστόσο το γεγονός ότι το ITN δεν δείχνει διατεθειμένο να μπει σε συζητήσεις όσον αφορά τους Υπουργούς ή να υπογράψει μια πολιτική συμφωνία, έκανε τα άλλα δύο κόμματα να…του γυρίσουν την πλάτη!

«Δεν μπορούμε να προδώσουμε τους υποστηρικτές μας… υποστηρίζοντας μία κυβέρνηση την οποία δεν μπορούμε να αποκαλέσουμε κυβέρνηση αλλαγής» δήλωσε ο εκ των ηγετών του κόμματος “Δημοκρατική Βουλγαρία” Χρίστο Ιβάνοφ.

Το κόμμα των Σοσιαλιστών, τονίζει πως θα συμπορευθεί με το ITN παρά μόνο αν αποσύρει τον υποψήφιό του για το Υπουργείο Εσωτερικών. Όπως όλα δείχνουν λοιπόν η Βουλγαρία θα οδηγηθεί σε νέες εκλογές διότι σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να καταφέρουν κάποια συνεργασία τα άλλα δύο κόμματα.

Δείτε επίσης: Γερμανία: Οι τουρίστες δεν στοχεύουν να ακυρώσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα

Loading