Βίαιες συγκρούσεις στο Παρίσι μεταξύ αστυνομίας και συνδικάτων

Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα στο Παρίσι μεταξύ αστυνομίας και συνδικάτων κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν διαδηλωτές εναντίον της εργατικής πολιτικής του προέδρου Μακρόν.

Η αρχή έγινε μπροστά από το ξενοδοχείο Marriott, στα νότια της πρωτεύουσας, όπου οι αστυνομικοί δέχτηκαν βροχή από αντικείμενα και απάντησαν με δακρυγόνα. Η αποπνικτική ατμόσφαιρα είχε ως αποτέλεσμα να κορυφωθεί η ένταση και οι διαδηλωτές να ξεσπούν σε βιτρίνες καταστημάτων φωνάζοντας συνθήματα όπως «αντί-αντί-αντικαπιταλιστές» και «όλοι μισούν την αστυνομία».

«Να σταματήσουμε την κοινωνική οπισθοδρόμηση»

Προτού ξεσπάσουν οι βίαιες συγκρούσεις στο Παρίσι μεταξύ αστυνομίας και συνδικάτων, η διαδήλωση είχε ξεκινήσει λίγο μετά το μεσημέρι από το Μονπαρνάς με τελικό προορισμό την Πλας ντ’ Ιταλί. Στην κορυφή της, ένα τεράστιο πανό έγραφε «Δημόσιο + Ιδιωτικός (τομέας) + φοιτητές, μαζί, να σταματήσουμε την κοινωνική οπισθοδρόμηση».

Παρέλυσε η Γαλλία από τις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Συνολικά, σε όλη τη Γαλλία, οργανώθηκαν σήμερα περισσότερες από 130 κινητοποιήσεις στις οποίες μετείχαν σιδηροδρομικοί, νοσηλευτές, ταχυδρομικοί, φοιτητές. Διαδηλώσεις με αρκετά υψηλή συμμετοχή έγιναν στη Μασσαλία (5.700), στη Λιόν (4.400), στη Ρεν (4.500), στο Μπορντό, το Στρασβούργο, το Περπινιάν, τη Νίκαια και αλλού.

 

Loading