Βέβαιες οι ΗΠΑ ότι το Ιράν ευθύνεται για την επίθεση εναντίον του τάνκερ (vid)

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν,  εξέφρασε τη βεβαιότητα πως πίσω από την επίθεση στο τάνκερ ανοιχτά του Ομάν βρίσκεται το Ιραν

«Αφού εξετάσαμε τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, είμαστε βέβαιοι ότι το Ιράν εξαπέλυσε αυτήν την επίθεση, που στοίχισε τη ζωή σε δύο αθώα θύματα, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη με εκρηκτικά, ένα φονικό όπλο που χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο στην περιοχή», ανέφερε ο Μπλίνκεν στην ανακοίνωσή του.

Η Ουάσινγκτον «ενεργεί συντονισμένα με τις κυβερνήσεις της περιοχής και πέραν αυτής, για να δώσει την αρμόζουσα, άμεση απάντηση», πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτήν την επίθεση, που ακολουθεί μια σειρά επιθέσεων και επιθετικών συμπεριφορών», κατέληξε.

Η Βρετανία και το Ισραήλ κατηγορούν επίσης το Ιράν για αυτήν την επίθεση

Την Πέμπτη, το πετρελαιοφόρο Mercer Street έγινε στόχος επίθεσης ενώ έπλεε στη θάλασσα του Ομάν. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, ένας Βρετανός, εργαζόμενος στην εταιρεία ασφαλείας Ambrey, και ένας Ρουμάνος, μέλος του πληρώματος, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία Zodiac Maritime, η οποία έχει την έδρα της στο Λονδίνο και ανήκει στον Ισραηλινό επιχειρηματία Εγιάλ Οφέρ.

To Ιράν αρνείται κάθε ανάμιξη:

Δείτε επίσης: Ισραήλ: «Φωτογραφίζει» το Ιράν για την επίθεση εναντίον του τάνκερ (vid)

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading