Τόκιο 2020: Παρούσα στην τελετή έναρξης η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν

Η Τζιλ Μπάιντεν, η Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, θα δώσει το «παρών» στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων – Επρόκειτο να ταξιδέψει στο Τόκιο στις 23 Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι η Τζιλ Μπάιντεν θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία. Αυτό θα είναι το πρώτο της ταξίδι στο εξωτερικό ως Πρώτη Κυρία δίχως τον Αμερικανό πρόεδρο.

Την προηγούμενη εβδομάδα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, είπε σε δημοσιογράφους πως εστάλη ομάδα στο Τόκιο, προκειμένου να αξιολογηθεί η δυνατότητα να ταξιδέψει εκεί η Πρώτη Κυρία, κάτι που τελικά πήρε το «πράσινο φως».

Η Ψάκι δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο Τζο Μπάιντεν παραμένει υπέρ της διεξαγωγής των Ολυμπιακών αγώνων, παρά την αύξηση των κρουσμάτων στην Ιαπωνία.

Εν μέσω της νέας έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού, η οργανωτική επιτροπή των Αγώνων και η ΔΟΕ, απαγόρευσαν στους θεατές να παρευρίσκονται σχεδόν σε όλες τις εκδηλώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων και το Τόκιο έχει μπει εκ νέου σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης», που θα διαρκέσει έως τις 22 Αυγούστου, δηλαδή πολύ μετά την ολοκλήρωση των Αγώνων στις 8 Αυγούστου.

Η τελευταία φορά που η Τζιλ Μπάιντεν έδωσε το παρών στους Ολυμπιακούς αγώνες ήταν το 2010. Τότε, μαζί με τον σύζυγό της, ήταν επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του Βανκούβερ.

Κι άλλες φορές μία Πρώτη Κυρία έχει εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ σε Ολυμπιακούς αγώνες. Η Χίλαρι Κλίντον είχε πάει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 1994 στο Λιλεχάμερ και στη διοργάνωση που φιλοξένησε η Ατλάντα το 1996.

Η Λόρα Μπους ήταν επικεφαλής της αποστολής στους Χειμερινούς στο Τορίνο το 2006. Επίσης, συνόδευσε τον Τζορτζ Μπους στο Πεκίνο για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων του 2008. Αλλά και η Μισέλ Ομπάμα εκπροσώπησε τις ΗΠΑ στη διοργάνωση που διεξήχθη στο Λονδίνο το 2012.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ-Συναγερμός: Ορμητική επίθεση της ινδικής μετάλλαξης – Προβλέψεις για δραματική αύξηση θανάτων

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading