Το Σαν Μαρίνο θα προσφέρει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik σε… τουρίστες

Η μικροσκοπική Δημοκρατία του Σαν Μαρίνο, ένα περίκλειστο μικροκράτος στο κέντρο της Ιταλίας, ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη ενός τουριστικού εμβολιαστικού προγράμματος, προσφέροντας το ρωσικής παρασκευής εμβόλιο Sputnik V κατά του κορονοϊού σε επισκέπτες από τις 17 Μαΐου.

Το Σαν Μαρίνο, με έκταση 61 τετραγωνικών χιλιομέτρων και πληθυσμό 34.000 κατοίκων, έλαβε πρώτα μια παρτίδα Sputnik V τον Φεβρουάριο και έχει έως τώρα ανοσοποιήσει 25.000 ανθρώπους, κυρίως με το ρωσικό εμβόλιο, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της χώρας σήμερα σε ενημέρωση.

Καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ασθενείς με κορονοϊό που να νοσηλεύονται, το Σαν Μαρίνο αποφάσισε ότι έχει τη δυνατότητα να ξεκινήσει μια εκστρατεία προσκαλώντας τουρίστες να εμβολιαστούν με το Sputnik V, όπως ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού Φεντερίκο Πεντίνι Αμάτι στην ενημέρωση.

«Η τουριστική εμβολιαστική εκστρατεία θα ξεκινήσει στις 17 Μαΐου και θα αφορά ξένους, μη Ιταλούς πολίτες», ανέφερε ο υπουργός της χώρας, η οποία συνορεύει μόνο με την Ιταλία.

Οι τουρίστες που επιθυμούν να πάνε στο Σαν Μαρίνο για εμβολιασμό θα πρέπει να έχουν κράτηση σε ξενοδοχείο τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν από την άφιξή τους, δήλωσε ο ίδιος. Θα πρέπει επίσης να έχουν σχεδιάσει ένα δεύτερο ταξίδι, 21 με 28 ημέρες αργότερα, για να λάβουν την ενισχυτική τους δόση.

Οι δύο δόσεις θα κοστίσουν στους τουρίστες 15 ευρώ, ανέφεραν αξιωματούχοι του Σαν Μαρίνο. Επίσης, δήλωσαν πως ελπίζουν η χώρα να είναι σύντομα σε θέση να χορηγεί εμβολιαστικά πιστοποιητικά σε κατοίκους και τουρίστες.

Το Σαν Μαρίνο δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Sputnik V δεν έχει ακόμα εγκριθεί για χρήση στην ΕΕ. Το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι επί του παρόντος υπό αξιολόγηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Δείτε επίσης: NASA: Το Voyager 1 “άκουσε” για πρώτη φορά τον ήχο του μεσοαστρικού διαστήματος

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading