Θύμα χάκερ η γερμανική Volkswagen

Το νέο θύμα των κυβερνοπειρατών η Volkswagen – Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία γνωστοποιεί το γεγονός ότι προσωπικά δεδομένα περίπου 3,3 εκατομμυρίων ανθρώπων στη Βόρεια Αμερική διέρρευσαν από έναν προμηθευτή της.

Η αμερικανική θυγατρική του ομίλου δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο  «Ανακαλύψαμε πρόσφατα ότι κάποιος τρίτος, μη εγκεκριμένος, έλαβε προσωπικές πληροφορίες (…) για τους πελάτες και τους πιθανούς πελάτες μας από έναν προμηθευτή της Audi, της Volkswagen και ορισμένων αντιπροσωπειών στις ΗΠΑ και τον Καναδά».

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες είχαν ληφθεί στο διάστημα 2014-19 και είχαν αποθηκευτεί σε ένα μη προστατευμένο αρχείο αυτού του προμηθευτή, τον οποίο δεν αποκάλυψε η VW.

Η εταιρεία υπολογίζει ότι διέρρευσαν ευαίσθητες πληροφορίες που χρησιμοποιούνται για την αγορά ή τον δανεισμό, όπως για παράδειγμα ο αριθμός της άδειας οδήγησης, περίπου 90.000 πελατών ή δυνητικών πελατών της Audi στις ΗΠΑ.

Σχεδιάζει να παράσχει σε αυτούς τους ανθρώπους δωρεάν προστασία κατά της χρήσης των δεδομένων τους για αγορές ή λήψη δανείων.

Η διαρροή αφορά επίσης λιγότερο ευαίσθητα δεδομένα (ονόματα, διευθύνσεις, τηλέφωνα, e-mail) περίπου 3,1 εκατομμυρίων πελατών της Audi στις ΗΠΑ και 163.000 στον Καναδά και περίπου 3.300 πελατών της VW στις ΗΠΑ.

Ο όμιλος γνωστοποίησε το συμβάν τις αρμόδιες αρχές και είναι στη διαδικασία να επικοινωνήσει με όλους τους πελάτες του.

Πολλές αμερικανικές εταιρείες έπεσαν τις τελευταίες εβδομάδες θύματα χάκερ.

Νωρίτερα σήμερα η McDonald’s ανακοίνωσε ότι διέρρευσαν τα δεδομένα πελατών της στη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν.

Δείτε επίσης: Η ρωσική ομάδα χάκερ REvil φέρεται ότι ευθύνεται για την κυβερνοεπίθεση στον αγροτοδιατροφικό όμιλο JBS

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading