Ταλιμπάν: Θα βασιστούν σε λεφτά κυρίως από την Κίνα

Με χρήματα κυρίως από την Κίνα θα στηριχτεί η οικονομία του Αφγανιστάν μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του κινήματος Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, δήλωσε σήμερα στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ότι θα βασιστούν σε χρήματα που θα προέρχονται από την Κίνα.

«Η Κίνα είναι ο πιο σημαντικός μας εταίρος και αντιπροσωπεύει μια θεμελιώδη και τεράστια ευκαιρία για εμάς επειδή είναι έτοιμη να επενδύσει και να ξαναχτίσει τη χώρα μας», είπε ο Μουτζαχίντ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο «Νέος Δρόμος του Μεταξιού -ένα γιγαντιαίο έργο υποδομής με το οποίο η Κίνα επιθυμεί να αυξήσει την παγκόσμια επιρροή της ανοίγοντας εμπορικούς δρόμους- θεωρείται πολύ σημαντικό από τους Ταλιμπάν.»

Με την οικονομική βοήθεια της Κίνας οι Ταλιμπάν θα επιχειρήσουν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας καθώς όπως τόνισε ο εκπρόσωπος τους: «πλούσια ορυχεία χαλκού στη χώρα, τα οποία, χάρη στους Κινέζους, μπορούν να επαναλειτουργήσουν και να εκσυγχρονιστούν. Επιπλέον, η Κίνα είναι το διαβατήριό μας στις αγορές όλου του κόσμου».

Επίσης μίλησε και για ενίσχυση των σχέσεων με την Ιταλία: «Θέλουμε να αποκαταστήσουμε τις καλές σχέσεις μας με την Ιταλία και ελπίζουμε ότι η κυβέρνησή σας θα αναγνωρίσει την ισλαμική μας κυβέρνηση. Ελπίζω ότι αυτή η συνέντευξη θα ενισχύσει τους διπλωματικούς και πολιτικούς μας δεσμούς και ότι η Ιταλία θα ανοίξει εκ νέου την πρεσβεία της στην Καμπούλ».

Δείτε επίσης: Γαλλία: Η εισαγωγή του υγειονομικού πιστοποιητικού είναι ένα κερδισμένο στοίχημα

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading