Ταλιμπάν: «Έχουμε στενές σχέσεις με την Τουρκία»

«Ως Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν, χρειαζόμαστε τη φιλία, τη στήριξη και τη συνεργασία της Τουρκίας περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα» δηλώνει ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν

Στενή συνεργασία με Τουρκία και Κίνα επιδιώκουν οι Ταλιμπάν, όπως και δήλωσε ο εκπρόσωπός τους σήμερα, Παρασκευή 20 Αυγούστου, Σουχάιλ Σαχίν. Στις δηλώσεις του επισήμανε πως η συνεργασία αυτή με τις ξένες δυνάμεις θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του Αφγανιστάν.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος δήλωσε: «Ως Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν, χρειαζόμαστε τη φιλία, τη στήριξη και τη συνεργασία της Τουρκίας περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Θέλουμε συνεργασία με την Τουρκία στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, της οικονομίας, των κατασκευών και της ενέργειας και της αξιοποίησης του πλούτου που κρύβεται στο υπέδαφός μας. Θέλουμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία για την επεξεργασία του πλούτου της χώρας μας. Το Αφγανιστάν έχει πλούσιο υπόγειο πλούτο. Δεν έχουμε όμως τη δύναμη να τον επεξεργαστούμε. Ολόκληρη η υποδομή μας κατέρρευσε λόγω της κατοχής των ξένων κατοχικών δυνάμεων».

Όσον αφορά τις σχέσεις των Ταλιμπάν με τη Τουρκία επισήμανε: «Εμείς οι Ταλιμπάν είχαμε στενές σχέσεις με την Τουρκία. Η Τουρκία είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για εμάς, μια σεβαστή και ισχυρή χώρα στον κόσμο. Οι δεσμοί της Τουρκίας με το Αφγανιστάν δεν μπορούν να συγκριθούν με καμία άλλη χώρα».

Τέλος, σχετικά με τον ρόλο της Κίνας δήλωσε: «Θα χτίσουμε ένα ολοκαίνουργιο Αφγανιστάν. Θα χτίσουμε τη χώρα μας, τους ανθρώπους μας, με έντιμους και ικανούς ανθρώπους. Το θεωρούμε χρέος να ανεβάσουμε τη χώρα στο επίπεδο που της αξίζει. Προς το παρόν, έχουμε λύσει το πρόβλημα ασφάλειας γενικά».

Δείτε επίσης: H βαρβαρότητα των Ταλιμπάν: Έδεσαν τα μάτια στρατηγού και τον εκτέλεσαν – Σκληρές εικόνες

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading