Συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις στη Χιλή

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν χθες Δευτέρα στη Χιλή όπου το κίνημα διαμαρτυρίας, που εισέρχεται στην τρίτη εβδομάδα του, παραμένει μαζικό παρά την ανακοίνωση πολλών κοινωνικών μέτρων. Πλήθος πολλών χιλιάδων ανθρώπων, ανάμεσά τους πολλοί φοιτητές, συγκεντρώθηκε χθες το βράδυ στο Σαντιάγο, στην πλατεία Ιταλίας που έχει αναχθεί σε σύμβολο του κινήματος που ξέσπασε στις 18 Οκτωβρίου. Την ώρα που πολλές διαδηλώσεις πραγματοποιούνταν σε διάφορα μέρη του Σαντιάγο ισχυρός σεισμός 6 βαθμών, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS), σημειώθηκε στην κεντρική Χιλή και έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα.

Εξάλλου οι διαδηλώσεις στο Σαντιάγο αμαυρώθηκαν από πολλά επεισόδια. Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών, ενώ πολλά λεωφορεία πυρπολήθηκαν. Την ώρα που πορεία προσπαθούσε να φτάσει στο προεδρικό μέγαρο η αστυνομία αποπειράθηκε να διαλύσει το πλήθος κάνοντας χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων. Τουλάχιστον μία αστυνομικός τραυματίστηκε, σύμφωνα με φωτογράφο του AFP, ο οποίος τράβηξε φωτογραφία το φλεγόμενο κράνος της.

Το κοινωνικό κίνημα, που ξέσπασε πριν περίπου τρεις εβδομάδες, δεν φαίνεται να αποδυναμώνεται και το σύνθημα «Δεν έχει τελειώσει» που μεταδιδόταν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ότι έχει βρει απήχηση. «Η μάχη συνεχίζεται και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η χώρα θα ξεσηκωθεί. (Το κίνημα διαμαρτυρίας) δεν πρέπει να σταματήσει ξαφνικά», δήλωσε η Όλγκα Πέρες.

©Πηγή: amna.gr

Loading