Συνάντηση Μέρκελ – Μπάιντεν: Συζήτηση για άρση των περιοριστικών μέτρων για τα ταξίδια

Στην Αμερική γίνεται συζήτηση για άρση της απαγόρευσης των ταξιδιών για τους μη Αμερικάνους από την Ευρώπη στις ΗΠΑ.

Το θέμα έθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ στην χθεσινή συνάντησή της με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

«Βρίσκονται σε εξέλιξη τώρα», εξηγεί ο Μπάιντεν για τις συζητήσεις για το πότε θα μπορούσαν να αρθούν οι περιορισμοί. Πρόσθεσε ότι «μέσα στις επόμενες μέρες για το τι είναι πιθανό να συμβεί… Περιμένω να ακούσω από τα μέλη της κυβερνητικής ομάδας COVID για το πότε αυτό αναμένεται να γίνει».

Η Μέρκελ εξήγησε ότι ο Μπάιντεν της είπε όσα είπε και στις δημόσιες δηλώσεις του και πως οι δυο τους συζήτησαν και για την νέα μετάλλαξη Δέλτα. Συγκεκριμένα, η Γερμανίδα καγκελάριος είπε: «Αυτή πρέπει να είναι μια βιώσιμη απόφαση. Σίγουρα δεν είναι λογικό να χρειαστεί να παρθεί πίσω η απόφαση μετά από λίγες ημέρες»

Οι αεροπορικές εταιρείες ενθαρύνουν την κυβέρνηση να άρει τα μέτρα που ισχύουν για τους μη Αμερικανούς, που πρόσφατα βρέθηκαν στη Βρετανία, τα 26 κράτη της Σένγκεν στην Ευρώπη, την Ιρλανδία, την Κίνα, την Ινδία, τη Νότια Αφρική, το Ιράν και τη Βραζιλία.

Την ίδιαστιγμή, πολλές είναι οι χώρες που δεν έχουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς παρά τα περισσότερα κρούσματα Covid-19 από αυτά των χωρών με περιορισμούς από τον Μάρτιο του 2020.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Η Μέρκελ συναντά τον Μπάιντεν – Στήνουν κοινό μέτωπο ενάντια σε Ρωσία και Κίνα (vid)

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading