Συμφωνία για μεταρρύθμιση του ασύλου λόγω του Αφγανιστάν αναμένει ο Ζέεχοφερ

Την εικόνα του αριθμού των προσφύγων που θα αυξήσουν τις πιθανότητες μεταρρύθμισης της πολιτική της ΕΕ για το άσυλο τόνισε ο ομοσπονδιακός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ.

«Νομίζω ότι η συνειδητοποίηση ότι είναι καλό να υιοθετηθεί μια κοινή πολιτική ασύλου στην Ευρώπη αυξάνεται από εβδομάδα σε εβδομάδα. Πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί φέτος έως και το επόμενο έτος. Ακόμα και ο τελευταίος αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος», δήλωσε ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός μετά από την ειδική συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία εξέτασε την κατάσταση στο Αφγανιστάν.

Τα τελευταία χρόνια όλες οι προσπάθειες για μεταρρύθμιση του ασύλου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής έχουν επανειλημμένα αποτύχει.

Εκεί που διαφωνούσαν όλοι ήταν στο ερώτημα αν αυτοί που αναζητούν προστασία σε καταστάσεις κρίσης πρέπει να κατανέμονται στα κράτη μέλη μέσω ποσοστώσεων.

Οι κανόνες του Δουβλίνου που ισχύουν και σήμερα ορίζουν ότι κατά κανόνα αρμόδιο για την αίτηση ασύλου είναι το κράτος μέλος της ΕΕ που το άτομα ζητά προστασία.

Αυτό επιβαρύνει τις νότιες χώρες όπως την Ελλάδα και την Ιταλία καθώς οι πρόσφυγες είναι οι πρώτες χώρες που συναντούν στον δρόμο για μια καλύτερη ζωή.

Δείτε επίσης: Κύπρος: 2 θάνατοι και 287 νέα κρούσματα κορονοϊού

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή
που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading