Στον Λευκό Οίκο την Πέμπτη η Μέρκελ

Στον Λευκό Οίκο προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν θα βρεθεί την Πέμπτη η Άνγκελα Μέρκελ, σε μια συνάντηση επιβεβαίωσης των ισχυρών δεσμών που υπάρχουν.

Συγκεκριμένα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, διευκρίνισε ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τις επιθέσεις λογισμικού που είχαν πλήξεις τις ΗΠΑ, αλλά και για τον αγωγό Nord Stream 2 που η Ουάσινγκτον δεν επιθυμεί.

Σε ερώτηση για το αν ο Μπάιντεν θα επιδιώξει να πείσει την Μέρκελ για την άρση των πατεντών, η Ψάκι απάντησε ότι «ο πρόεδρος “υποστηρίζει πολύ” μια τέτοια ενέργεια, αλλά σημείωσε ότι αυτή αποτελεί ένα μόνο από τα διάφορα εργαλεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να ενισχύσουν τα ποσοστά των εμβολιασμών κατά της COVID-19 στον κόσμο.»

Η Διεθνής Αμνηστία, η οργάνωση Public Citizen και η Ένωση Αεροσυνοδών-CWA και άλλες οργανώσεις καλούν τον Μπάιντεν σε επιστολή που του απηύθυναν χθες να ασκήσει πιέσεις στην Μέρκελ για να υποστηρίξει την άρση.

«Η σύνοδος κορυφής με την Μέρκελ δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη αν δεν υπάρξει συμφωνία γι’αυτό και δεν τεθεί ως προτεραιότητα να δοθεί το γρηγορότερο δυνατό τέλος στην πανδημία» επισημαίνουν στην επιστολή τους οι οργανώσεις.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: 79 νεκροί και πάνω από 60 αγνοούμενοι από την κατάρρευση πολυκατοικίας

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading