Στις ΗΠΑ θα βρεθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετά από 12 χρόνια

Στις 23 Οκτωβρίου θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σύμφωνα με εγκύκλιο του αρχιεπισκόπου της Αμερικής μία ημέρα μετά από την 30ή επέτειο της εκλογής του στον Θρόνο της Μητρός Εκκλησίας.

Με την επίσκεψη του Βαρθολομαίου θα πραγματοποιηθεί εορτασμός για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, το 1922.

Στην εγκύκλιό του ο αρχιεπίσκοπος της Αμερικής, Ελπιδοφόρος, εξηγεί πως η υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον με τις ανώτατες διπλωματικές και εκκλησιαστικές τιμές. Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα προβλέπονται και επισκέψεις στις μητροπόλεις του Πίτσμπουργκ και του Σικάγο και μια οικουμενική εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο της Νοτρ Νταμ, στην Πολιτεία της Ιντιάνα.

Το τέλος του ταξιδιού θα γίνει στη Νέα Υόρκη, με τέλεση θυρανοιξίων του Ι.Ν του Αγίου Νικολάου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ανήμερα της 30ής επετείου της ενθρόνισης του, αλλά και της ονομαστικής εορτής του αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου.

Δείτε επίσης: Θετική η πορεία της υγείας του Πάπα Φραγκίσκου μετά από την εγχείρησή του

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading