Σκωτία: Εκτός της καραντίνας των 14 ημερών οι Έλληνες ταξιδιώτες

Η Πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των 39 χωρών που εξαιρούνται από την καραντίνα 14 ημερών.

Στη συγκεκριμένη λίστα περιλαμβάνονται, επίσης, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Μάλτα και η Πολωνία, δηλαδή χώρες με χαμηλά ποσοστά μολύνσεων. Πρόκειται για μία λίστα πιο περιορισμένη σε σχέση με εκείνη της Αγγλίας, η οποία εξαιρεί από την καραντίνα περισσότερες από 70 χώρες. Για παράδειγμα, οι ταξιδιώτες από την Ισπανία και τη Σερβία θα υπόκεινται σε καραντίνα κατά την άφιξή τους στη Σκωτία, όχι όμως και στην Αγγλία.

Ειδικές αναφορές για Ισπανία

Η Πρωθυπουργός Στέρτζον προχώρησε σε ειδική αναφορά στην Ισπανία, καθώς πρόκειται για μία χώρα πολύ σημαντική για τον τουρισμό της Σκωτίας. «Ξέρω πόσο αρέσει στους Σκωτσέζους να ταξιδεύουν στην Ισπανία και πόσο μας αρέσει να υποδεχόμαστε Ισπανούς τουρίστες», είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «δύσκολη απόφαση» που όμως ήταν αναγκαία, λόγω των υφισταμένων επιστημονικών δεδομένων.

Ο τουριστικός τομέας της χώρας χαιρέτισε τη δημοσιοποίηση της λίστας, όμως ο διευθυντής του αεροδρομίου του Εδιμβούργου, Γκόρντον Ντιούαρ, επισήμανε: ««Ο αποκλεισμός της Ισπανίας συνεχίζει ωστόσο να απειλεί τη βιομηχανία».

«Δε θα ανεχτούμε απόπειρες παράκαμψης της καραντίνας»

Παράλληλα, η Στέρτζον παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αυστηρή, προειδοποιώντας ότι δε θα γίνουν ανεκτές απόπειρες παράκαμψης της καραντίνας, όπως για παράδειγμα την επίσκεψη στη Σκωτίας μέσω περάσματος από αγγλικό αεροδρόμιο. Σημείωσε ότι οι σκωτσέζικες υγειονομικές αρχές έχουν πρόσβαση στα δεδομένα εισόδου στην Αγγλία.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η Σκωτσέζα Πρωθυπουργός, στη Σκωτία υπάρχουν σήμερα 2.490 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού, σε σύγκριση με τα περισσότερα από 44.500 σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Αν συμπεριληφθούν και τα ύποπτα κρούσματα, ο αριθμός τους ξεπερνά τις 4.100, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία.

Δείτε επίσης: Φον ντερ Λάιεν: «Η κρίση είναι βαθύτερη και ευρύτερη σε σχέση με την προηγούμενη»

Loading