Σε καραντίνα 7.000 άνθρωποι στη Γερμανία

Σε καραντίνα τέθηκαν 7.000 άνθρωποι στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, καθώς εκεί εντοπίστηκε μια νέα εστία πανδημίας. Σχολεία και νηπιαγωγεία έβαλαν ξανά «λουκέτο».

Η νέα έξαρση της πανδημίας πιστεύεται ότι προήλθε από το Tonnies, ένα εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος, όπου καταγράφηκαν 657 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού.

Επίσης, ο Μάρτιν Χέικελ, δήμαρχος του Νόικολν, στο νότιο Βερολίνο, δήλωσε ότι οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν την προέλευση μιας ανησυχητικής νέας εξάπλωσης του ιού. Ήδη έχουν καταγραφεί στην περιοχή 70 νέα κρούσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία φρουρεί επτά γειτονικά συγκροτήματα κατοικιών, στα οποία βρίσκονται περισσότερα από 370 νοικοκυριά και έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Ο Χέικελ δήλωσε ότι κοινωνικοί λειτουργοί βοηθούν τις οικογένειες και τις ενημερώνουν για την αναγκαιότητα της καραντίνας αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, πολλοί από αυτούς που βρίσκονται σε καραντίνα είναι οικογένειες Ρομά «που ήδη αγωνίζονται καθημερινά για να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες τους».

Πιστεύεται ότι η διασπορά του ιού συνέβη σε ένα πικνίκ που διοργάνωσε η εκκλησία. «Είναι απόδειξη ότι η πανδημία εξακολουθεί να είναι πολύ ζωντανή», είπε ο Χέικελ.

Loading