Ρώσοι, Κινέζοι και Ιρανοί χάκερ προσπαθούν να κατασκοπεύσουν συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν

Χάκερ που συνδέονται με τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν προσπαθούν να κατασκοπεύσουν συνεργάτες τόσο του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ όσο και του Δημοκρατικού αντιπάλου του, του Τζο Μπάιντεν, υποστηρίζει η εταιρεία Microsoft Corp.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε πρόσφατα ότι μια από τις εταιρείες συμβούλων που εργάζονται για την προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν ενημερώθηκε από τη Microsoft ότι είχε μπει στο στόχαστρο ύποπτων Ρώσων χάκερ.

Η ανακοίνωση της Microsoft επισημαίνει ότι οι σύμβουλοι και των δύο υποψηφίων προέδρων διατρέχουν κίνδυνο να μπουν στο στόχαστρο «ψηφιακών κατασκόπων» απ’ όλον τον κόσμο ενόψει των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο, αρμόδιο για την ασφάλεια των πελατών, Τομ Μπερτ, η ίδια ομάδα Ρώσων χάκερ που παρενέβη στις εκλογές του 2016, την περασμένη χρονιά προσπαθούσε να «σπάσει» λογαριασμούς που ανήκουν σε πολιτικούς συμβούλους τόσο των Ρεπουμπλικάνων όσο και των Δημοκρατικών, καθώς επίσης και ιδρυμάτων προβληματισμού και άλλων οργανώσεων.

Ο Μπερτ υποστήριξε ότι Κινέζοι χάκερ στοχοθέτησαν ανθρώπους «που συνδέονται στενά με τα προεκλογικά επιτελεία και τους υποψηφίους», συμπεριλαμβανομένου και ενός μη κατονομαζόμενου συμμάχου του Μπάιντεν και «τουλάχιστον ενός» προσώπου που συνδεόταν στο παρελθόν με την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, Ιρανοί χάκερ επιχείρησαν να μπουν σε λογαριασμούς που ανήκουν σε αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ και σε μέλη του προεκλογικού επιτελείου του Ρεπουμπλικάνου προέδρου.

Ο Μπερτ δεν κατονόμασε κανέναν από τους «στόχους» και η Microsoft απέφυγε να σχολιάσει αν μεταξύ αυτών ήταν και η εταιρεία συμβούλων SKDKnickerbocker, όπως είχε μεταδώσει το πρακτορείο Reuters.

©Πηγή: amna.gr

Loading