Ρωσία: Τρία μέλη του πληρώματος στρατηγικού βομβαρδιστικού σκοτώθηκαν όταν παρουσιάσθηκε βλάβη στο σύστημα υποβοήθησης διαφυγής

Τρεις Ρώσοι στρατιωτικοί, μέλη του πληρώματος στρατηγικού βομβαρδιστικού τύπου Tupolev Tu-22M3 που είναι σε θέση να φέρει πυρηνικά όπλα, σκοτώθηκαν όταν παρουσιάσθηκε βλάβη στο σύστημα υποβοήθησης διαφυγής του πληρώματος του αεροσκάφους σε αεροπορική βάση κοντά στην πόλη Κάλουγκα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το υπουργείο «κατά την διάρκεια προγραμματισμένης επίγειας προετοιμασίας για την πτήση του αεροσκάφους Tu-22M3 στο αεροδρόμιο στην περιοχή Καλούσκαγια, παρουσιάσθηκε βλάβη στο σύστημα υποβοήθησης διαφυγής του πληρώματος του αεροσκάφους».

«Εξαιτίας του ανεπαρκούς ύψους για το άνοιγμα των αλεξιπτώτων τα τρία μέλη του πληρώματος κατά την προσγείωση τους τραυματίσθηκαν θανάσιμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Επιτροπή της Πολεμικής Αεροπορίας μετέβη στον τόπο του δυστυχήματος για να διερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας.

Στις 22 Ιανουαρίου του 2019 είχε συντριβεί στο αεροδρόμιο Ολενεγκόρσκ στην περιοχή του Μούρμανσκ κατά την προσγείωση του ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό Ту-22М3 με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία από μέλη του πληρώματος ενώ ένα επέζησε.

[Φωτογραφία αρχείου]

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading