Ρωσία-κορονοϊός: Δημοσιογράφοι σε κρατικά μέσα ενημέρωσης ήταν μεταξύ των πρώτων που εμβολιάστηκαν

Ρώσοι δημοσιογράφοι που εργάζονται για δύο κρατικά μέσα ενημέρωσης είναι μεταξύ των πρώτων που εμβολιάστηκαν με το Sputnik V κατά του κορονοϊού εκτός κλινικών δοκιμών, σύμφωνα με ένα από τα μέσα και τέσσερις εργαζόμενους.

Η Ρωσία έχει αρχίσει τον Σεπτέμβριο να εμβολιάζει κατά της covid-19 πολίτες που θεωρείται ότι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, ενώ παράλληλα ξεκίνησε ευρείες κλινικές δοκιμές. Μέχρι στιγμής περίπου 400 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί με αυτό τον τρόπο, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Υγείας αυτή την εβδομάδα.

Το Κρεμλίνο δημοσίευσε τον Σεπτέμβριο κατάλογο με τα επαγγέλματα που θεωρούνται υψηλού κινδύνου, ανάμεσα στα οποία είναι το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, οι δημοσιογράφοι και οι εκπαιδευτικοί.

Αν και εκατοντάδες πιθανά εμβόλια κατά του κορονοϊού βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο, η Ρωσία ήταν η πρώτη χώρα που ενέκρινε ένα εμβόλιο για χρήση από το κοινό και μαζί με την Κίνα έχει ξεκινήσει εμβολιασμούς προτού ολοκληρωθούν οι κλινικές δοκιμές.

Δύο δημοσιογράφοι του κρατικού πρακτορείου RIA και δύο του ομίλου κρατικής τηλεόρασης VGTRK δήλωσαν στο Reuters ότι τους έγινε πρόταση να εμβολιαστούν κατά της covid-19, εφόσον το επιθυμούν.

Ένας από τους δημοσιογράφους του RIA επεσήμανε ότι εκτιμά πως οι περισσότεροι συνάδελφοί του αρνήθηκαν την πρόταση. Το ίδιο δήλωσε και ένας εργαζόμενος στο VGTRK.

Το πρακτορείο RIA επιβεβαίωσε το πρόγραμμα εμβολιασμού: “ Δώσαμε στους εργαζόμενους που εργάζονται μόνιμα στο γραφείο, καλύπτουν εκδηλώσεις (…) τη δυνατότητα να λάβουν το Sputnik V”.

©Πηγή: amna.gr

Loading