Ρωσία για την εκτροπή αεροσκάφους: “Σοκαριστικό που η Δύση χαρακτηρίζει… σοκαριστικό το περιστατικό”

Έμμεση θέση υπέρ της Λευκορωσίας στο μείζον θέμα που έχει προκύψει από χθες με την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους της Ryanair στο Μινσκ, πήρε η Ρωσία.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook: “Είναι σοκαριστικό που η Δύση χαρακτηρίζει… σοκαριστικό το περιστατικό στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας. Στο παρελθόν δυτικές χώρες έχουν επιδοθεί σε απαγωγές, αναγκαστικές προσγειώσεις αεροσκαφών και παράνομες συλλήψεις“.

Και πρόσθεσε με νόημα: “Είτε θα πρέπει να θεωρούν τα πάντα σοκαριστικά: από την αναγκαστική προσγείωση το αεροπλάνου του προέδρου της Βολιβίας στην Αυστρία έπειτα από αίτημα των ΗΠΑ, ως την αναγκαστική προσγείωση λευκορωσικού αεροσκάφους που μετέφερε ακτιβιστές κατά των κινητοποιήσεων στην πλατεία Μαϊντάν στην Ουκρανία μόλις 11 λεπτά μετά την απογείωσή του. Είτε δεν θα πρέπει να σοκάρονται από αντίστοιχες συμπεριφορές άλλων“.

Θυμίζουμε ότι η Λευκορωσία έχει συγκεντρώσει την κατακραυγή της ΕΕ και των ΗΠΑ, που θεωρούν ως αποκλειστικό κίνητρο για την προσγείωση την επιθυμία σύλληψης του αντιφρονούντα Ρομάν Προτάσεβιτς, ενώ αντίθετα η λευκορωσική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η προσγείωση σχετίζεται με την απειλή για τοποθέτηση βόμβας.

Δείτε επίσης: Διεθνείς πτήσεις: Εκκλήσεις για παράκαμψη του λευκορωσικού εναερίου χώρου


Loading