Πρόκληση Ερντογάν: «Δεν έχουμε προχωρήσει σε μαζικές σφαγές στο παρελθόν»

Πιστός στο… δόγμα της προκλητικότητας έμεινε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τον απολογισμό για τα δύο χρόνια διακυβέρνησής του.

Ο Ερντογάν φαίνεται ότι… διέγραψε από τη μνήμη του τις σφαγές των Αρμενίων και των Ποντίων, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί ως… εντολή του Μωάμεθ του Πορθητή.

«Οι αποφάσεις μας λαμβάνονται σύμφωνα με διεθνείς συμφωνίες»

Αξίζει, βέβαια, να ξεκινήσουμε με την αναφορά του Τούρκου Προέδρου στη διεκδίκηση δικαιωμάτων. «Η Τουρκία, σε επιχειρήσεις που διεξάγονται για την ασφάλεια των συνόρων και οι αποφάσεις που λαμβάνει, λαμβάνονται σύμφωνα με διεθνείς συμφωνίες και βάσει των εθνικών δικαιωμάτων κυριαρχίας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε ως μία χώρα που διεκδικεί τα δικαιώματά της, χωρίς να σφετερίζεται το δικαίωμα κανενός».

Όσον αφορά την τεράστια ιστορική ανακρίβεια, στην οποία προέβη, ο Ερντογάν τόνισε: «Είμαστε μία από τις σπάνιες χώρες που δεν έχουν αποικήσει ή προχωρήσει σε μαζικές σφαγές στο παρελθόν. Με αυτήν την υπερηφάνεια, θα συνεχίσουμε να ενεργούμε ως χώρα που δεν φροντίζει τα δικαιώματα κανενός, αλλά παίρνει το δικό της δικαίωμα».

Τέλος, έκανε ειδική μνεία και στην πρόσφατη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί: «Το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως τζαμί, σύμφωνα με την εντολή του Μωάμεθ του Πορθητή, είναι αποτέλεσμα της αντίληψης περί ευημερίας του έθνους και του πώς θα κερδίσουμε την καρδιά του έθνους μας. Δεν ξεχάσαμε ποτέ ότι στόχος μας είναι να αναπτύξουμε τη χώρα και να κερδίσουμε την καρδιά του έθνους».

Δείτε επίσης: Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά την τουρκική NAVTEX ανοικτά του Καστελόριζου

Loading