Πούτιν: Την 1η Ιουλίου η ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση

Την 1η Ιουλίου θα γίνει η ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σημειωτέον δε πως η ψηφοφορία αυτή μπορεί να παρατείνει την παραμονή του στο Κρεμλίνο για δύο ακόμη θητείες, θα γίνει την 1η Ιουλίου. Αρχικά είχε προγραμματισθεί για τις 22 Απριλίου, αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι συνταγματικές τροπολογίες που αφορούν στη συνταγματική αναθεώρηση και οι οποίες είχαν εγκριθεί από την ρωσική βουλή και το Συνταγματικό Δικαστήριο, μηδενίζουν τις προηγούμενες θητείες του Ρώσου προέδρου και του δίνουν την δυνατότητα να επανεκλεγεί για δύο ακόμη συνεχόμενες θητείες έως το 2036.

Ο Ρώσος πρόεδρος φρονεί ότι η 1η Ιουλίου είναι κατάλληλη και άψογη από νομικής απόψεως, για την διεξαγωγή της ψηφοφορίας και πως μέχρι την διεξαγωγή της, οι Ρώσοι θα έχουν την δυνατότητα να καθορίσουν την στάση τους απέναντι στη συνταγματική αναθεώρηση.

Ο κ. Πούτιν κάλεσε επίσης του Ρώσους πολίτες να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν ενεργά στην ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Δείτε ακόμη: Κορονοϊός: 162 νεκροί και 9.035 νέα κρούσματα στη Ρωσία

Loading