Παρευξείνια Τράπεζα: Έγκριση των οικονομικών καταστάσεων του 2020

Το διοικητικό συμβούλιο της διακρατικής Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης («Παρευξείνιας») ενέκριν το 2020, τα 771 εκατ. ευρώ το ύψος των 22 χρηματοδοτήσεων, στα κράτη-μέλη της  – Οι νέες δανειακές δεσμεύσεις ανήλθαν συνολικά σε 624 εκατ. ευρώ.

Κατά τη σημερινή 23η ετήσια γενική συνέλευση της Τράπεζας, επισημάνθηκαν τα παραπάνω, υπό την προεδρία της Αρμενίας, στην οποία το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε -μέσω τηλεδιάσκεψης– τις οικονομικές καταστάσεις του 2020.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται: «Παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Τράπεζα διατήρησε την ανάπτυξη και την ποιότητα του χαρτοφυλακίου της. Κατά τη διάρκεια του έτους, επαναστόχευσε τη δραστηριότητά της στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και άλλες εταιρείες, προκειμένου να τις βοηθήσει να αντιμετωπίσουν την πανδημική κρίση, δίνοντας έμφαση στην παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης και την υποστήριξη κεφαλαίου κίνησης σε υφιστάμενους πελάτες».

Το χαρτοφυλάκιο της Παρευξείνιας Τράπεζας ξεπέρασε τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ στο τέλος του έτους, σημειώνοντας αύξηση 12% σε σχέση με το 2019.

Η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης, διατήρησε την κερδοφορία της για δέκατη έκτη συνεχόμενη χρονιά, σημειώνοντας καθαρό κέρδος 14,2 εκατ. ευρώ.

Το Συμβούλιο εξέλεξε ακόμα τον διοικητή της τράπεζας από τη Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν ως πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι διοικητές της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας και της Γεωργίας εκλέχθηκαν ως αντιπρόεδροι, για περίοδο ενός έτους. Η επόμενη ετήσια γενική συνέλευση της Τράπεζας και οι σχετικές εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στο Αζερμπαϊτζάν.

Δείτε επίσης: Τράπεζα Πειραιώς: Νέα δάνεια άνω των 23 δισ. ευρώ μέχρι το 2024

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading