Παλαιστίνη: Διαδηλώσεις κατά της προσάρτησης Δυτικής Όχθης στο Ισραήλ

Χιλιάδες διαδηλωτές στην πόλη της Γάζας διαδήλωσαν κατά της προσάρτησης μέρους της Δυτικής Όχθης στο Ισραήλ.

Η ισραηλινή κυβέρνηση θα αποφασίσει σήμερα για την εφαρμογή του σχεδίου της προσάρτησης, το οποίο προβλέπει επίσης τη δημιουργία ενός αποστρατικοποιημένου παλαιστινιακού κράτους, χωρίς την Ανατολική Ιερουσαλήμ για πρωτεύουσά του.

Στη Γάζα, χιλιάδες άνθρωποι φώναξαν συνθήματα κατά του αμερικανικού σχεδίου, κατά τη διάρκεια αυτής της συγκέντρωσης στην οποία συμμετείχε και ο Γιαχία Σινουάρ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας.

Παράλληλα, οι διαδηλωτές κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες και πλακάτ με συνθήματα όπως «Όχι στην προσάρτηση» και «Οι ζωές των Παλαιστινίων μετρούν».

«Η αντίσταση πρέπει να ξαναρχίσει, μόνο η προσφυγή στη βία φοβίζει το Ισραήλ», δήλωσε ένας διαδηλωτής, ο Ραφίκ Ινάια.

Ταυτόχρονα, η Χαμάς, ως προειδοποίηση, εκτόξευσε περίπου 20 δοκιμαστικές ρουκέτες προς τη Μεσόγειο.

Ενώ, διαδήλωση κατά της προσάρτησης έγινε επίσης και στην Ιεριχώ, τη μεγαλύτερη παλαιστινιακή πόλη στην Κοιλάδα του Ιορδάνη, όπου Ισραηλινοί πρώην βουλευτές και υπουργοί στάθηκαν στο πλευρό δεκάδων Παλαιστινίων.

«Θέλουμε να εκφράσουμε τη στήριξή μας στην ειρήνη. Πρέπει να σταματήσουμε τον Νετανιάχου και το σχέδιο προσάρτησης», τόνισε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Όφιρ Πίνες-Παζ.

Αναμένεται αργότερα σήμερα μια διαδήλωση και στη Ραμάλα, όπου εδρεύει η Παλαιστινιακή Αρχή.

Αποκλείστηκε η Δυτική Όχθη λόγω κορονοϊού

Στο μεταξύ θα αποκλειστεί η Δυτική Όχθη για πέντε ημέρες λόγω μιας αύξησης του αριθμού των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής κυβέρνησης Ιμπραήμ Μελχέμ.

«Από αύριο, Παρασκευή πρωί, όλα τα προάστια της Δυτικής Όχθης, οι πόλεις και τα χωριά θα είναι κλειστά για μια περίοδο πέντε ημερών», προειδοποίησε ο Μελχέμ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, διευκρινίζοντας ότι τα φαρμακεία, τα αρτοποιεία και τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν ανοικτά.

Δείτε ακόμη:

Ιράν: Έκρηξη κοντά στην Τεχεράνη – Πυρκαγιά σε κλινική (vid)

Loading