Οκτάι: «Δεν μας εμποδίζουν οι απειλές»

Προκλητικές δηλώσεις πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας ο οποίος τόνισε ότι οι απειλές δεν θα πιάσουν τόπο και η Τουρκία δεν θα κάνει πίσω για την Βαρωσιά.

«Ούτε οι βαθιές ανησυχίες, ούτε οι έμμεσες απειλές θα εμποδίσουν την Τουρκία να σταθεί στο πλευρό των Τουρκοκύπριων» ανέφερε αρχικά ο Οκτάι.

Ο Οκτάι για ακόμη μια φορά τόνισε ότι η Βαρωσιά είναι στο έδαφος της Τούρκικης πλευράς της Κύπρου και για αυτον τον λόγο μπορεί να προχωρήσει η Τουρκία.

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε και στην ΕΕ τονίζοντας ότι: «δυστυχώς όμως η ΕΕ και στο θέμα της λύσης των δυο κυρίαρχων κρατών, και στο θέμα των Βαρωσίων γυρίζει την πλάτη στις πραγματικότητες και στο κοινό καλό.

Μέχρι σήμερα δεν έχουμε ακούσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να ανησυχεί βαθιά για το δράμα, για τις ανθρωπιστικές κρίσεις που βιώνονται στη Μεσόγειο και το Αιγαίο ή να λέει ‘στοπ’ στο ρατσισμό και στην ισλαμοφοβία που βρίσκεται σε έξαρση σε κάθε γωνιά της Ευρώπης.

Αλλά, όταν πρόκειται για τα ίσα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού, τη δικαιοσύνη και την κυριαρχία, μιλούν αρκετά απερίσκεπτα και ασυναίσθητα. Η Ε/Κ πλευρά και η Ελλάδα παρά το γεγονός ότι έχουν αθετήσει κάθε λόγο που έχουν δώσει μέχρι σήμερα, έχουν σηκωθεί από το τραπέζι, έχουν παραβιάσει τις συμφωνίες με την κακομαθημένη συμπεριφορά τους που αγνοεί την τουρκική κοινότητα, έχουν επιβραβευτεί, ενώ οι Τουρκοκύπριοι έχουν πληρώσει το τίμημα.

Ούτε οι βαθιές ανησυχίες, ούτε οι έμμεσες απειλές δεν θα εμποδίσουν την Τουρκία να σταθεί στο πλευρό των Τουρκοκύπριων. Να το ξέρουν όλοι, πλέον δεν υπάρχει επιστροφή. Θα συνεχίσουμε, χωρίς να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω, να υποστηρίζουμε την αποφασιστικότητα της ΤΔΒΚ να ανοίξει τα Βαρώσια και να προχωρήσει στο θέμα της λύσης των δυο κρατών».

Δείτε επίσης: Instagram: Ιδιωτικοί από προεπιλογή οι λογαριασμοί χρηστών κάτω των 16 ετών

Loading