Οικιστική και εμπορική ζώνη του 2ου π.Χ. αιώνα ανακαλύφθηκε στην Αλεξάνδρεια

Η Αίγυπτος με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το Υπουργείο Αρχαιοτήτων ανέφερε ότι ανακαλύφθηκαν στην Αλεξάνδρεια τμήματα «οικιστικών και εμπορικών ζωνών» που χρονολογούνται τουλάχιστον από τον 2ο αιώνα προ Χριστού.

Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Facebook, το υπουργείο Αρχαιοτήτων ανέφερε ότι η ανακάλυψη έγινε έπειτα από εννέα μήνες ανασκαφών από μια ομάδα Αιγύπτιων αρχαιολόγων, στο κέντρο της σημερινής Αλεξάνδρειας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων, τον Μουστάφα Ουαζίρι, οι πρώτες μελέτες δείχνουν ότι επρόκειτο για έναν κεντρικό δρόμο και μικρότερους κάθετους που συνδέονταν μεταξύ τους με ένα δίκτυο υπονόμων.

Η περιοχή αυτή κατοικείτο κατά την περίοδο των Πτολεμαίων και μέχρι τον 4ο αιώνα μετά Χριστόν.

Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως πολλά πηγάδια και ένα δίκτυο δεξαμενών νερού. Βρέθηκαν επίσης το σπασμένο άγαλμα ενός «Ρωμαίου αυτοκράτορα», 700 αρχαία νομίσματα, πολλοί αμφορείς, φυλαχτά, εργαλεία και διάφορα σκεύη.

Τους τελευταίους μήνες το Κάιρο έχει ανακοινώσει πολλές σημαντικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις, ελπίζοντας ότι θα δώσει ώθηση στον τουρισμό της Αιγύπτου, έναν τομέα που αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες μετά την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ, το 2011 αλλά και την πανδημία της Covid-19.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading