Οι Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι συνεχίζουν να στηρίζουν τον Τραμπ

Οι μισοί Αμερικανοί πιστεύουν τα δημοσιεύματα του Τύπου ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε «κορόιδα» και «χαμένους» τους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, μολονότι ο ίδιος το διαψεύδει, ωστόσο οι δηλώσεις αυτές δεν φαίνεται να πλήττουν τη δημοτικότητά του μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters και της εταιρείας Ipsos, το 50% των ενηλίκων Αμερικανών θεωρεί αξιόπιστα τα δημοσιεύματα. Το 37% δεν τα πιστεύει και το 13% «δεν είναι σίγουρο».

Ωστόσο, οι περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι εξακολουθούν να έχουν θετική άποψη για τον Τραμπ και δηλώνουν ότι αυτές οι πρόσφατες εξελίξεις δεν επηρέασαν την επιλογή τους.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι μολονότι την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκε ελαφρά το ποσοστό εκείνων που αποδοκιμάζουν τον πρόεδρο, η δημοτικότητά του παραμένει αμετάβλητη μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων. Σχεδόν έξι στους δέκα (58%) Ρεπουμπλικάνους ή ανεξάρτητους που κλίνουν προς το Ρεπουμπλικανικό κόμμα είπαν ότι τα σχόλια του Τραμπ δεν επηρέασαν την απόφασή τους να τον ψηφίσουν. Περίπου δύο στους δέκα (18%) δηλώνουν μάλιστα ότι τώρα είναι πιο πιθανό να ψηφίσουν τον Τραμπ, ενώ μόλις το 14% είπε ότι είναι λιγότερο πιθανό να τον στηρίξει στις επερχόμενες εκλογές. Το υπόλοιπο 10% απάντησε ότι δεν ξέρει ακόμη.

Σύμφωνα με αυτήν τη δημοσκόπηση, το 85% των Ρεπουμπλικάνων έχει θετική γνώμη για τον Τραμπ και το 84% θα τον ψηφίσει τον Νοέμβριο. Ένα ποσοστό 8% είπε ότι θα στηρίξει τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν ο οποίος σε εθνικό επίπεδο προηγείται με διαφορά 12 μονάδων του απερχόμενου προέδρου.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε διαδικτυακά, στα αγγλικά, σε σύνολο 1.004 Αμερικανών, εκ των οποίων οι 855 είναι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι. Το περιθώριο λάθους ανέρχεται στο 4%.

©Πηγή: amna.gr

Loading