Ο Τζ. Τριντό αξιοποιεί το meme του Μπ. Σάντερς για να συστήσει να αποφεύγονται τα ταξίδια

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό αξιοποίησε το διάσημο πλέον meme του Μπέρνι Σάντερς με τα πλεκτά γάντια του για να παροτρύνει τους συμπατριώτες του να αποφεύγουν τα ταξίδια, να μείνουν σπίτι, εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Σε φωτομοντάζ που αναρτήθηκε στη ροή του καναδού πρωθυπουργού στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter (@JustinTrudeau), με τον ίδιο στο πρώτο πλάνο, στο βήμα, καθώς παραχωρεί συνέντευξη Τύπου μπροστά στην είσοδο της επίσημης κατοικίας του, προστέθηκε ο γερουσιαστής του Βερμόντ, καθισμένος σε καρέκλα, με χειρουργική μάσκα και πλεκτά γάντια. Πρόκειται για στιγμιότυπο από την ορκωμοσία του Δημοκρατικού προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Η φωτογραφία αυτή του κ. Σάντερς, την οποία τράβηξε φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, ο Μπρένταν Σμιαλόουσκι, έχει ήδη δώσει την ευκαιρία σε διάφορους χρήστες του διαδικτύου να κάνουν χιούμορ, προσθέτοντάς την σε διάφορες πασίγνωστες εικόνες. Βλέπει έτσι κανείς τον γερουσιαστή καθισμένο στον σιδερένιο θρόνο της τηλεοπτικής σειράς Game of Thrones· στη Γιάλτα, πλάι στους Ρούζβελτ, Τσόρτσιλ και Στάλιν το 1945· και ούτω καθεξής.

Κάτω από το φωτομοντάζ, ο κ. Τριντό αναφέρεται στην απρόσμενη «επίσκεψη» του 79χρονου Μπέρνι Σάντερς για να επισημάνει «δεν είναι ώρα για ταξίδια. Μείνετε σπίτι».

«Με αυτό, εννοώ στο δικό σας σπίτι», συμπληρώνει, καλού-κακού.

Ο κ. Τριντό επέμεινε την Παρασκευή ότι είναι ανάγκη να αποφεύγονται τα ταξίδια στο εξωτερικό που δεν είναι απόλυτα απαραίτητο να γίνουν, για να περιοριστεί η εξάπλωση του SARS-CoV-2. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβάλλεται, με έξοδα των ταξιδιωτών, υποχρεωτική καραντίνα σε ξενοδοχεία με την άφιξή τους στον Καναδά.

Ο Τζάστιν Τριντό υπενθύμισε στο χιουμοριστικό tweet του ότι είχε ήδη υπάρξει ένας «εισβολέας» σε μια από τις συνεντεύξεις Τύπου που παραχωρεί: ο μικρότερος γιος του, έξι ετών, το κεφαλάκι του οποίου εμφανίστηκε για λίγο σ’ ένα από τα παράθυρα της πόρτας της επίσημης πρωθυπουργικής κατοικίας πριν από περίπου έναν μήνα.

©Πηγή: amna.gr

Loading