Ο Ντ. Τραμπ κάλεσε όλες τις χώρες να ενισχύσουν τον κλοιό στην οικονομία του Ιράν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε σήμερα όλες τις χώρες του κόσμου να εντείνουν τον οικονομικό κλοιό στην οικονομία του Ιράν, λέγοντας πως καμία χώρα δεν πρέπει να υποστηρίξει τη «λαχτάρα για αίμα» του Ιράν.

«Όλα τα έθνη έχουν καθήκον να δράσουν», δήλωσε ο Τραμπ στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. «Καμία υπεύθυνη κυβέρνηση δεν πρέπει να επιδοτεί τη λαχτάρα για αίμα του Ιράν. Όσο η απειλητική συμπεριφορά του Ιράν συνεχίζεται, οι κυρώσεις δεν θα αρθούν. Θα ενισχυθούν».

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ακόμη ότι οι πολιτικές που προωθούν αυτοί που χαρακτήρισε ως «ακτιβιστές των ανοικτών συνόρων» πλήττουν ακριβώς εκείνους τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι σκοπεύουν να βοηθήσουν, αποκαλώντας την παράτυπη μετανάστευση μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες προκλήσεις.

«Σήμερα έχω ένα μήνυμα για εκείνους τους ακτιβιστές των ανοικτών συνόρων που κρύβονται πίσω από τη ρητορική της κοινωνικής δικαιοσύνης: οι πολιτικές σας δεν είναι δίκαιες. Οι πολιτικές σας είναι σκληρές και κακόβουλες», είπε ο Τραμπ στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

«Ενθαρρύνετε εγκληματικές οργανώσεις που εκμεταλλεύονται αθώους άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Βάζετε τη δική σας αίσθηση της αρετής πάνω από τη ζωή, την ευημερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

 

Οι ΗΠΑ παρακολουθούν «από πολύ κοντά» την κατάσταση στη Βενεζουέλα, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν “από πολύ κοντά” την κατάσταση στη Βενεζουέλα.

“Για τους πολίτες της Βενεζουέλας που παγιδεύτηκαν σε αυτό τον εφιάλτη, να ξέρετε ότι όλη η Αμερική είναι στο πλευρό σας. Οι ΗΠΑ έχουν να παράσχουν τεράστια ανθρωπιστική βοήθεια, παρακολουθώντας από πολύ κοντά την κατάσταση στη Βενεζουέλα. Περιμένουμε την ημέρα όπου θα αποκατασταθεί η δημοκρατία, όπου η Βενεζουέλα θα είναι ελεύθερη και όπου η ελευθερία θα επικρατεί σε όλο το ημισφαίριο”, δήλωσε ο Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, η εκπρόσωπος της Βενεζουέλας βυθίστηκε προκλητικά στην ανάγνωση ενός βιβλίου για τον εθνικό ήρωα Σιμόν Μπολιβάρ.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δεν πήγε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Προτίμησε να μεταβεί στη Μόσχα για να συναντήσει αύριο, Τετάρτη, τον ομόλογό του της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Νικολάς Μαδούρο που είναι στην προεδρία από το 2013, επανεξελέγη για μια δεύτερη θητεία το 2018 έπειτα από μια ψηφοφορία την οποία μποϊκόταρε η αντιπολίτευση και της οποίας απέρριψε τα αποτελέσματα, όπως και μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Χουάν Γκουαϊδό αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος. Αναγνωρίστηκε ως τέτοιος από σχεδόν πενήντα χώρες, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ, αλλά η Ρωσία και η Κίνα συνεχίζουν να στηρίζουν τον Νικολάς Μαδούρο.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading