Ο Μακρόν στηρίζει τα θύματα αιμομιξίας και προαναγγέλλει τροποποίηση του ποινικού κώδικα

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υποσχέθηκε σήμερα στα ανήλικα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης ότι «δεν θα αισθανθούν ποτέ ξανά μόνα τους», ανακοινώνοντας μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της αιμομιξίας, σε μια περίοδο που τα στόματα έχουν ανοίξει στη χώρα και χιλιάδες μαρτυρίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας κάθε εβδομάδα.

«Είμαστε εδώ. Σας ακούμε. Σας πιστεύουμε. Και δεν θα μείνετε ποτέ ξανά μόνοι», ανέφερε ο Μακρόν σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter. «Σήμερα, η ντροπή αλλάζει στρατόπεδο», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του επειδή «σπάει η σιωπή» που επέβαλαν «οι εγκληματίες και οι αλλεπάλληλες αδυναμίες» του νόμου.

Η αφορμή ήταν η έκδοση, στις αρχές του μήνα, του βιβλίου «La familia grande» (σ.σ. «Η μεγάλη φαμίλια») της Καμίλ Κουσνέρ, κόρης του ιδρυτή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Μπερνάρ Κουσνέρ. Στο βιβλίο αυτό η Καμίλ κατηγορεί τον πατριό της, τον γνωστό πολιτικό επιστήμονα Ολιβιέ Ντυαμέλ, ότι κακοποίησε σεξουαλικά τον αδελφό της, όταν ήταν ανήλικος.

Μετά το πρώτο σοκ, χιλιάδες μαρτυρίες θυμάτων αιμομιξίας άρχισαν να εμφανίζονται στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, υπό το χάσταγκ #Metooinceste.

«Αυτές τις μαρτυρίες, κανείς δεν μπορεί πια να τις αγνοήσει. Πρέπει να ακούσουμε, να συγκεντρώσουμε τις μαρτυρίες των θυμάτων, ακόμη και πολλών ετών, δεκαετιών, πρέπει να τιμωρήσουμε τους εγκληματίες για τις προηγούμενες ενέργειές τους και να τους εμποδίσουμε να τις επαναλάβουν», τόνισε ο Μακρόν. «Χρειάζεται να προσαρμόσουμε τον ποινικό κώδικα για να προστατεύσουμε τα παιδιά θύματα αιμομιξίας και σεξουαλικής βίας», πρόσθεσε.

Στη Γαλλία, ο χρόνος παραγραφής για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος ανηλίκων αυξήθηκε το 2018 στα 30 χρόνια, όμως ορισμένοι ζητούν τέτοιου είδους εγκλήματα να μην παραγράφονται ποτέ.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

©Πηγή: amna.gr

Loading