Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, παρών στην κηδεία του Γουίλι Μοντέιρο

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ήταν παρών στην κηδεία του Γουίλι Μοντέιρο, του νέου 21 ετών που δολοφονήθηκε με πρωτοφανή βία -όπως προκύπτει έως τώρα από τις έρευνες- από τέσσερις συντοπίτες του, σε προάστιο έξω από την Ρώμη.

Η κηδεία έγινε σήμερα στην κωμόπολη Κολεφέρο και οι γονείς του Γουίλι ζήτησαν από τους δημοσιογράφους και τους εικονολήπτες να μείνουν έξω από την εκκλησία.

Εκατοντάδες άνθρωποι, με λευκό πουκάμισο και μπλουζάκι, θέλησαν να πουν το στερνό αντίο στον αδικοχαμένο αυτό νέο, η οικογένεια του οποίου κατάγεται από το Πράσινο Ακρωτήρι.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, τέσσερις νέοι 20-26 ετών ξυλοκόπησαν βάρβαρα τον Γουίλι έξω από κλαμπ, για πάνω από ένα τέταρτο, με γροθιές και κλοτσιές στο πρόσωπο. Μόνο φταίξιμο του θύματος, το ότι λίγο νωρίτερα είχε προσπαθήσει να υπερασπιστεί έναν φίλο του, ζητώντας να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Στους φερόμενους ως δράστες έχει απαγγελθεί κατηγορία για εκ προμελέτης δολοφονία, ενώ υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι υπήρξαν και ρατσιστικά κίνητρα.

Η Ιταλία έχει συγκλονιστεί από την τραγική αυτή ιστορία, η οποία έφερε στο φως μια σχεδόν άγνωστη πραγματικότητα. Εκείνη της ανεξέλεγκτης βίας σε περιοχές της επαρχίας, όπου για αρκετούς νέους ισχύει μόνον ο νόμος του μυϊκά ισχυρότερου.

Ο πρόεδρος της περιφέρειας της Ρώμης και γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Τζινγκαρέτι, δήλωσε ότι ένα από τα «λύκεια τουριστικών σπουδών» της περιοχής, θα λάβει το όνομα του Γουίλι Μοντέιρο. Ήταν η κατεύθυνση σπουδών που είχε επιλέξει το νεαρό αυτό παιδί, το οποίο ήθελε να γίνει ξακουστός μάγειρας.

«Τώρα αναμένουμε σαφείς και αυστηρές καταδίκες από μέρους της δικαιοσύνης», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Ο καθολικός επίσκοπος της περιοχής, τέλος, Μάουρο Παρμετζιάνι, υπογράμμισε ότι «ο Γουίλι θυσιάστηκε, πάνω στον σταυρό του, σαν ένας νέος Ιησούς».

©Πηγή: amna.gr

Loading