Νότια Κορέα-κορονοϊός: Σε συναγερμό η χώρα λόγω της γιορτής Τσουσεόκ

Οι αρχές της Νότιας Κορέας απηύθυναν σήμερα έκκληση προς τους πολίτες για την αυστηρή τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης, παρά μια ελαφρά μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων κορονοϊού, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι ενδέχεται να ταξιδέψουν προς την ιδιαίτερη πατρίδα τους για την γιορτή Τσουσεόκ.

Η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών της Νότιας Κορέας κατέγραψε ως τα μεσάνυχτα 38 νέα κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο, κατά την πέμπτη ημέρα αύξησης του διψήφιου αριθμού των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται στη χώρα, με τα οποία ο συνολικός απολογισμός τους ανήλθε σε 23.699, ενώ ο αριθμός των θανάτων από COVID-19 ανέρχεται σε 407.

Τα στοιχεία αυτά καταγράφηκαν μια ημέρα μετά την μείωση του ημερήσιου αριθμού νέων κρουσμάτων στο χαμηλότερο επίπεδό τους έπειτα από την επανεμφάνιση εστιών του ιού τον περασμένο μήνα σε μια εκκλησία και σε μια μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, όπου προσβλήθηκαν περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι.

Οι αρχές του τομέα της υγείας της χώρας απηύθυναν έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν συγκεντρώσεις ενόψει της κορεατικής γιορτής Τσουσεόκ, η οποία αρχίζει αύριο Τετάρτη, αν και εκατομμύρια Νοτιοκορεάτες αναμένεται να ταξιδέψουν σε όλη τη χώρα.

“Σας ζητούμε να γνωρίζετε ότι οι διακοπές για την Τσουσεόκ δεν θα πρέπει να πυροδοτήσουν άλλη μια εξάπλωση της COVID-19 σε εθνικό επίπεδο και να ενεργήσετε ανάλογα”, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Κανγκ Ντο-τάι.

“Η τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης και η χρήση μάσκας είναι οι ασφαλέστεροι τρόποι για να προστατεύσετε τους εαυτούς σας, τις οικογένειές σας και την κοινωνία”, πρόσθεσε.

Η νοτιοκορεατική κυβέρνηση χαλάρωσε κάποιους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης μετά την επιβράδυνση του ρυθμού εμφάνισης νέων κρουσμάτων αυτόν τον μήνα, αλλά επέβαλε ειδικά μέτρα για τις διακοπές που αρχίζουν αύριο, στα οποία περιλαμβάνεται η απαγόρευση των γευμάτων σε καταστήματα ανάπαυσης των οδηγών σε αυτοκινητοδρόμους, όπως και των επισκέψεων στους οίκους ευγηρίας, και η υποχρεωτική θερμομέτρηση σε όλους τους σταθμούς.

Ο Κανγκ προειδοποίησε επίσης ότι θα τιμωρείται αυστηρά όποιος λάβει μέρος σε πολιτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν απαγορεύσει περίπου 137 διαδηλώσεις.

Την ίδια ώρα οι προβλέψεις που μπορούν να γίνουν βάσει των στοιχείων από δημοσκοπήσεις για το κατά πόσον θα μετακινηθούν οι πολίτες αυτήν την εορταστική περίοδο είναι συγκεχυμένες.

Ποσοστό μεγαλύτερο από το 78% των Νοτιοκορεατών δήλωσε ότι σχεδιάζει να παραμείνει στο σπίτι του για τις γιορτές σε έρευνα που έγινε το σαββατοκύριακο από το Korea Society Opinion Institute.

Ωστόσο οι αρχές των αεροδρομίων ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι ο αριθμός των ανθρώπων που θα ταξιδέψουν με εσωτερικές πτήσεις θα μειωθεί μόνον κατά 25% σε σχέση με πέρυσι.

ΣΜ

©Πηγή: amna.gr

Loading