Νεαρός άντρας- θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τη σύντροφό του

Ο 22χρονος Alex Skeel είναι από τους λίγους άντρες που αποδεδειγμένα υπήρξαν θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Όπως κατήγγειλε ο ίδιος ο νεαρός- θύμα, τα τελευταία χρόνια ζούσε μέσα σε μία σχέση κακοποίησης, η οποία θα μπορούσε να τον οδηγήσει μέχρι και στον θάνατο, αν δεν παρενέβαιναν εγκαίρως η αστυνομία και οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 22χρονος από το Stewartby του Bedfordshire, τα τελευταία χρόνια υφίστατο σωματική βία, στέρηση φαγητού και σταδιακή απομόνωση από τους φίλους και την οικογένειά του από τη σύντροφό του, την επίσης 22χρονη Jordan Worth.

Νεαρός άντρας- θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τη σύντροφό του

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές του Bedfordshire, η κοπέλα έχει ήδη κριθεί ένοχη για σωματικές βλάβες και ψυχολογική κακοποίηση και έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 7 ετών.

Πώς ξεκίνησε η παράλογη συμπεριφορά της συντρόφου του νεαρού

Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2012, όταν ήταν 16 χρονών και από τους πρώτους μήνες της σχέσης τους, όπως κατήγγειλε ο νεαρός, του φερόταν βίαια, του υποδείκνυε τι θα φορέσει και ποιους θα δει, ωστόσο τους τελευταίους μήνες η κατάσταση είχε βγεί  εκτός  ελέγχου.

Πέρσι τον Ιούνιο ο νεαρός οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα στα χέρια και στα πόδια. Σε όλο του το σώμα έφερε σοβαρότατες κακώσεις από αιχμηρά αντικείμενα και χτυπήματα, τα οποία είχε περιποιηθεί ο ίδιος, καθώς η σύντροφός του δεν τον άφηνε να ζητήσει τη βοήθεια γιατρού, απειλώντας τη ζωή οικείων του.

Οι γιατροί που τον περιέθαλψαν στο νοσοκομείο τον ενημέρωσαν ότι αν συνέχιζε να μη δέχεται καμία ιατρική φροντίδα, η εκτεταμένη μόλυνση στα τραύματά του θα αποδεικνυόταν θανάσιμη μέσα σε λιγότερο από 10 μέρες.

Δεν ήταν λίγες οι φορές, μάλιστα, που οι γείτονες είχαν ακούσει φωνές και εκκλήσεις σε βοήθεια από το σπίτι του Skeel. Ήδη ο νεαρός έχει υποβληθεί σε αρκετά χειρουργεία σε όλο του το σώμα –μέχρι και στο κεφάλι-, καθώς η σύντροφος του συνήθιζε να τον χτυπάει ακόμη και όταν κοιμόταν με μπουκάλια μπύρας ή αιχμηρά αντικείμενα.

Γιατί, όμως, κάποιος παραμένει σε μία τέτοια σχέση; Σύμφωνα με κοινωνικούς λειτουργούς, αλλά και αστυνομικές αρχές, οι σχέσεις καταναγκαστικού ελέγχου είναι σχέσεις που εγκλωβίζουν το θύμα, το οποίο με δυσκολία καταφέρνει από ένα σημείο και μετά να διακρίνει το πραγματικό μερίδιο ευθύνης του σε μία δυσάρεστη κατάσταση, γεγονός που μπορεί να το οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο, λόγω της ανοχής του σε τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές.

Loading