Νέα Υόρκη: O κυβερνήτης προτρέπει τις επιχειρήσεις να πιέσουν για εμβολιασμούς (vid)

Ο Άντριου Κουόμο, κυβερνήτης της Νέας Υόρκης προέτρεψε σήμερα τις επιχειρήσεις να εξυπηρετούν μόνο όσους πελάτες έχουν κάνει εμβόλιο

Ο Άντριου Κουόμο υπενθύμισε τους κινδύνους από τον μη εμβολιασμό των πολιτών, προτρέποντας, όχι όμως απαιτώντας, τα μπαρ, τα εστιατόρια και άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις να ζητούν από όλους τους πελάτες να είναι εμβολιασμένοι προτού μπουν στα καταστήματά τους. Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης είπε, επίσης, πως τα εμβόλια θα μπορούσαν να γίνουν υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους σε γηροκομεία, τους δασκάλους και τους υγειονομικούς, εάν δεν βελτιωθούν οι αριθμοί των κρουσμάτων.

«Στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, τους ζητώ και τους προτείνω να προχωρήσουν στο δικαίωμα εισόδου μόνο σε εμβολιασμένους», δήλωσε σήμερα ο Κουόμο, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

«Πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον της επιχείρησής σας. Εάν εγώ πάω σε ένα μπαρ και θέλω να πιω ένα ποτό και θέλω να μιλήσω σε κάποιον δίπλα μου, θέλω να γνωρίζω ότι αυτό το πρόσωπο είναι εμβολιασμένο».

Ο Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε, επιπλέον, πως όλοι οι εργαζόμενοι της Αρχής Μεταφορών στη Μητρόπολη, η οποία διαχειρίζεται τα τρένα και το μετρό και όλοι οι εργαζόμενοι στην πολιτεία του της Αρχής Λιμένων της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσι θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί έως τις 6 Σεπτεμβρίου ή να υποβάλλονται σε εβδομαδιαία τεστ. «Εάν δεν έχετε εμβολιαστεί η παραλλαγή Δέλτα θα πρέπει να αποτελεί πηγή μεγάλης ανησυχίας για εσάς και θα πρέπει να ανησυχείτε», τόνισε ο Κουόμο..

Δείτε επίσης: Μακρόν: Mε νεανικό στιλ δίνει απαντήσεις για τα εμβόλια (vid)

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading