Μόσχα: Πάνω από 18.000 ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση

«Περίπου 18.000 ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται σε τοπικά νοσοκομεία της Μόσχας βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση», δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην εκπομπή «60 λεπτά» του τηλεοπτικού δικτύου «Ρωσία-1».

Τι δήλωσε ο Σομπιάνιν για τον κορονοϊό

«Το να πούμε ότι νικήσαμε τον κορονοϊό, θα ήταν μια ανεύθυνη δήλωση. Στα νοσοκομεία σήμερα βρίσκονται περίπου 18.000 άνθρωποί, οι οποίοι ασθενούν σοβαρά» τόνισε ο Σομπιάνιν.

Ο Σομπιάνιν ανέφερε ότι οι αρχές της Μόσχας πριν από τρεις-τέσσερις εβδομάδες, στις προβλέψεις που έκαναν δεν είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο ότι, γύρω στα μέσα Μαΐου, η εξάπλωση του κορονοϊού να έφθανε σε τέτοια κορύφωση, με αποτέλεσμα το σύστημα ιατρικής περίθαλψης να μην δύναται να ανταποκριθεί. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι βρισκόντουσαν βίωναν μια κατάσταση μεγάλου άγχους. Ωστόσο, όπως δήλωσε, η πρόβλεψη αυτή δεν επαληθεύθηκε χάριν στους κατοίκους της Μόσχας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στις συστάσεις των αρχών και τήρησαν τα μέτρα προστασίας.

Συνολικά στην Μόσχα μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 149.607 κρούσματα. Από τις 12 Μαΐου οι κάτοικοι της ρωσικής πρωτεύουσας πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκες και γάντια στα μέσα μαζική μεταφοράς, στα καταστήματα και στις επιχειρήσεις.

Δείτε ακόμα:

Μια «μίνι» ζώνη Σένγκεν στην καρδιά της Ευρώπης

Loading