Μάριο Ντράγκι και Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν συναντήθηκαν στην Ρώμη

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Ρώμη με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν στα κινηματογραφικά στούντιο της Cinecittà –  Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισημοποίησε το «ελεύθερο» των Βρυξελλών στο Ιταλικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η κ Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων στα κινηματογραφικά στούντιο της Cinecittà  τόνισε ότι “η καταβολή του πρώτου μέρους των κονδυλίων θα γίνει σε περίπου ένα μήνα. Η Ιταλία πρόκειται να λάβει, συνολικά, 182,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Μέχρι τον Αύγουστο, αναμένεται να καταβληθούν τα πρώτα 24,8 δισεκατομμύρια ευρώ”.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε «Σχεδόν 25 δισεκατομμύρια ευρώ είναι τεράστιο ποσό, όσο ένας κρατικός προϋπολογισμός. Και υπάρχει, επίσης, τεράστιο αίσθημα ευθύνης, για να εκτιμήσουμε δεόντως την συμβολή και την βοήθεια όλων των ευρωπαίων φορολογουμένων».

Από την μεριά της, η πρόεδρος της Κομισιόν υποστήριξε ότι «πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία, ώστε να μπορέσει να δοθεί νέα ώθηση στην οικονομία της Ιταλίας και να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητά της».

Αναφορικά με τα πρώτα βήματα για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που προβλέπει το Σχέδιο, ο Ντράγκι τόνισε ότι “θα δοθεί προτεραιότητα στις εργολαβίες του δημοσίου, σε νέο νόμο για την ανταγωνιστικότητα και στην μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος”.

Στη συνέχει η Ορσουλα φον ντερ Λάιεν ανέφερε ότι «οι πόροι αυτοί πρέπει να χρησιμοποιηθούν και για να λυθούν τα προβλήματα των οικονομιών των χωρών μελών. Και τα στούντιο της Cinecittà, άλλωστε, έλαβαν το μήνυμα και θα κάνουν επενδύσεις στην ενίσχυση της ψηφιακής τεχνολογίας».

Επιπλέον, δήλωσε βέβαιη ότι το Ταμείο Ανάκαμψης θα έχει τεράστιες θετικές επιπτώσεις στην απασχόληση, στην Ιταλία και όχι μόνον.

Ολοκληρώνοντας ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, Μάριο-Ντράγκι είπε «Οι μεταρρυθμίσεις φέρνουν αλλαγές, η σημερινή ημέρα μας γεμίζει υπερηφάνεια».

Δείτε επίσης: H πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Ελλάδα – Οι δράσεις για τις οποίες θα ενημερωθεί

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading