Κυριακίδου: «Η αλληλεγγύη των εμβολίων είναι μια γεωπολιτική αναγκαιότητα»

Την αλληλεγγύη των εμβολίων επισήμανε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, μιλώντας στη σύνοδο υπουργών Υγείας των G20.

«Η αλληλεγγύη μας και η συλλογική μας ευθύνη μπορούν να βοηθήσουν να σωθούν ζωές σε όλο τον κόσμο. Και οι δεσμεύσεις μας πρέπει να ακολουθούνται από συγκεκριμένες ενέργειες» υπογράμμισε η κ. Κυριακίδου.

Συμπλήρωσε ότι «η ΕΕ, τα κράτη μέλη της και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ως Team Europe, έχουν κινητοποιήσει μέχρι τώρα πάνω από 40 δισεκατομμύρια ευρώ για τις προσπάθειες των χωρών εταίρων για την καταπολέμηση της COVID-19.»

Προσέθεσε ότι η ΕΕ πρωτοστατεί «εξάγοντας περίπου τη μισή παραγωγή της. Από τον Δεκέμβριο του 2020, αυτή ανέρχεται σε 700 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων που εξάγονται σε 130 χώρες παγκοσμίως».

Ωστόσο, η Ευρωπαία Επίτροπος σημείωσε ότι «είναι γνωστό ότι, παρά τις πρωτοφανείς παγκόσμιες προσπάθειες, ορισμένες χώρες δεν έχουν λάβει ακόμη εμβόλια.»

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να ανταποκριθεί, εστιάζοντας στα πιο εύθραυστα συστήματα υγείας και την ικανότητα παροχής νέων, ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων» τόνισε.

Δείτε επίσης: Κηδεία Mad Clip: Δείτε εικόνες από την κηδεία του γνωστού trapper (pics) 

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading