Κύπρος: Τρία πύρινα μέτωπα σε πλήρη εξέλιξη

Φωτιά εκδηλώθηκε μεταξύ των Κοινοτήτων Τόχνης – Καλαβασού σε ξερά χόρτα και άγρια βλάστηση στη Κύπρο – Τρία πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα – Η πυρκαγιά ξεκίνησε από αυτοκίνητο που πήρε φωτιά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Κύπρου Αντρέα Κεττή, «επιχειρούν για την κατάσβεσή της τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από ΕΜΑΚ και Λάρνακα, όπως επίσης και φορητές πυροσβεστικές μονάδες από το Ταμείο Θήρας. Επιπρόσθετα επιχειρεί ένα αεροσκάφος του Τμήματος Δασών και ενεργοποιούνται δύο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων για επιπρόσθετη βοήθεια».

Η φωτιά φαίνεται να ξέσπασε αρχικά σε αυτοκίνητο που κινείτο στην περιοχή και στη συνέχεια να επεκτάθηκε σε παρακείμενα χωράφια. Από τη φωτιά στο αυτοκίνητο δεν υπήρξε οποιοσδήποτε τραυματισμός. Για κατάσβεση της πυρκαγιάς βρίσκονται στην περιοχή δυνάμεις πυρόσβεσης.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή Ακτής του Κυβερνήτη, έχει κλείσει η τροχαία κίνηση, στις λωρίδες κυκλοφορίας του δρόμου Λευκωσίας – Λεμεσού, με κατεύθυνση τη Λεμεσό.

Το τμήμα του δρόμου που παραμένει κλειστό εκτείνεται από την έξοδο της Ακτής του Κυβερνήτη μέχρι και την έξοδο Μονής.

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υπομονετικοί. Καλούνται επίσης να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται με άλλα δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από την Επαρχία Λευκωσίας, ενώ επιχειρούν τέσσερα εναέρια μέσα (τρία αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας).

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, στην περιοχή που εξελίσσεται η πυρκαγιά, υπάρχουν μεμονωμένες κατοικίες και οι δυνάμεις πυρόσβεσης προσπαθούν να τις διαφυλάξουν.

Η Πολιτική Άμυνα σε συνεργασία με την Αστυνομία, αναλαμβάνουν να εκκενώσουν κάποιες μεμονωμένες κατοικίες στην περιοχή Ακτή Κυβερνήτη, ανέφερε ο κος Κεττής.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός – Κύπρος: Έξι θάνατοι και 791 νέα κρούσματα

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading