Κύπρος: Αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας των βουλευτικών εκλογών

Πέφτει απόψε η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαΐου – Τα 600.000 ψηφοδέλτια παραδίδονται σήμερα μαζί με τις κάλπες στους προεδρεύοντες των εκλογικών κέντρων

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, αύριο Σάββατο παραμονή των εκλογών και την Κυριακή, ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, απαγορεύονται δραστηριότητες, οι οποίες έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τις εκλογές, όπως η μετάδοση, διαφήμιση ή δημοσίευση οποιασδήποτε είδησης ή ανακοίνωσης, με πληρωμή ή χωρίς πληρωμή.

Απαγορεύονται επίσης δημόσιες συγκεντρώσεις και η τυχόν διοργάνωση ομιλιών και δημόσιων συζητήσεων, η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων οποιουδήποτε συνδυασμού ή υποψηφίου, καθώς και η δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων ή δημοσκοπήσεων εξόδου (Exit Poll).

Εξαίρεση του κανόνα αποτελούν οι εφημερίδες, που κυκλοφορούν την παραμονή των εκλογών, οι οποίες μπορούν να δημοσιεύουν μόνο ειδήσεις από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις της προηγούμενης μέρας.

Στο μεταξύ, στις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Κώστας Κωνσταντίνου, παραθέτει συνέντευξη Τύπου για θέματα που άπτονται της διαδικασίας των βουλευτικών εκλογών.

Θυμίζουμε οτι οι βουλευτικές εκλογές του 2021 θα είναι οι δωδέκατες βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο. Πρόκειται να διεξαχθούν στις 30 Μαΐου 2021 για την εκλογή των 56 εκ των 80 μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Δείτε επίσης: Κύπρος: Επαναλειτουργία των εσωτερικών χώρων στις επιχειρήσεις εστίασης – Από τη μία το βράδυ η απαγόρευση κυκλοφορίας

 

Loading