Κροατία: Παραδοσιακά παιχνίδια, κληρονομιά της UNESCO, παρουσιάζονται στη Σλοβενία

Παραδοσιακά, κροατικά παιχνίδια που αποτελούν μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO παρουσιάζει το Εθνογραφικό Μουσείο του Ζάγκρεμπ στη Σλοβενία, συμμετέχοντας μ’ αυτόν τον τρόπο σε εκδηλώσεις για την κροατική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το α’ εξάμηνο του 2020.
«Παιχνίδια που “ακροβατούν” μεταξύ παράδοσης και νεωτερικότητας, η κροατική κληρονομιά που συχνά παραμελήθηκε και περιθωριοποιήθηκε και σήμερα αναδεικνύεται ως πολύτιμο κομμάτι της πολιτιστικής πραγματικότητας, αποτελεί τον πυρήνα της έκθεσης που βρίσκει στέγη στο Εθνογραφικό Μουσείο της Σλοβενίας και θα είναι ανοιχτή μέχρι τις  24 Μαΐου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Κυρίαρχο στοιχείο της έκθεσης είναι η κατασκευή παιχνιδιών σε χωριά της περιοχής Ζαγκόριε στην Κροατία, η οποία περιλήφθηκε στον παγκόσμιο κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO το 2009.
Η έκθεση, η οποία περιλαμβάνει επίσης ντοκιμαντέρ για τους κατασκευαστές παιχνιδιών στην Κροατία, παρουσιάζει παιχνίδια που κατασκευάστηκαν από τον 19ο αιώνα.
 

©Πηγή: amna.gr

Loading