Κρεμλίνο: Το μέλλον της Αγίας Σοφίας είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκικής Δημοκρατίας

Το Κρεμλίνο ελπίζει πως η Τουρκία, σχετικά με την απόφαση για το μέλλον της Αγίας Σοφίας, θα λάβει υπόψη της τη σημαντικότητα που φέρει ως ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Ωστόσο, υπογράμμισε πως το μέλλον της Αγίας Σοφίας «είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκικής Δημοκρατίας».

«Αναμφισβήτητα ελπίζουμε φυσικά ότι το καθεστώς της Αγίας Σοφίας ως μνημείου της παγκόσμιας κληρονομιάς θα ληφθεί υπόψη», δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Φυσικά είναι ένα αγαπημένο παγκόσμιο αριστούργημα για τους τουρίστες που επισκέπτονται την Τουρκία απ’ όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των τουριστών που φθάνουν από την Ρωσία, για τους οποίους εκτός από τουριστική αξία η Αγία Σοφία έχει και βαθιά ιερή πνευματική αξία» επισήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου και επανέλαβε: «Φυσικά , προσβλέπουμε στο ότι όλα αυτά θα τα λάβουν υπόψη οι Τούρκοι συνάδελφοι και εταίροι μας».

Παράλληλα ο Πεσκόφ υπογράμμισε ότι το Κρεμλίνο δεν μπορεί να σχολιάσει την ίδια την απόφαση της Τουρκίας. «Αυτό είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκικής Δημοκρατίας» κατέληξε ο Πεσκόφ.

Δείτε ακόμη: Σύνοδος κορυφής για το Κόσοβο την Παρασκευή με Μέρκελ- Μακρόν

Loading