Κρεμλίνο: Η Ρωσία ήταν πάντα έτοιμη για διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Ρωσία ήταν πάντα έτοιμη για διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντρ Γκρουσκό σχολιάζοντας την πρόταση της Γερμανίας και της Γαλλίας για σύγκληση συνόδου κορυφής ΕΕ-Ρωσίας.

Η Ρωσία ήταν πάντα έτοιμη για διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που απαιτούν κοινές προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων, δήλωσε o Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντρ Γκρουσκό.

«Πάντα λέγαμε ότι είμαστε έτοιμοι για διάλογο και ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, όταν απαιτείται συνένωση των προσπαθειών σε πολλές κατευθύνσεις, σ’ εκείνα τα προβλήματα , που ανησυχούν όλες τις χώρες, για έναν διάλογο επί αντικείμενου» δήλωσε ο Γκρουσκό απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

Παράλληλα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών είπε ότι θα περιμένουν τη σημερινή εισήγηση του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης- Ρωσίας.

Την Τετάρτη η εφημερίδα Financial Times είχε γράψει, επικαλούμενη διπλωματικές πηγές, ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ πρότεινε να προσκληθεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν για να συμμετάσχει σε σύνοδο κορυφής με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, την πρόταση υποστήριξε ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.

Η γερμανική κυβέρνηση, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του πρακτορείου TASS, δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τις πληροφορίες των Financial Times. Το Μέγαρο των Ηλυσίων από την πλευρά του μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει σε σχετικό ερώτημα που του υπέβαλε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Δείτε επίσης: Ρωσία- Covid: 20.182 νέα κρούσματα και 568 θάνατοι σε μια ημέρα – «Καλπάζει» η παραλλαγή «Δέλτα»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading