Κορονοϊός: Κλείνει τα σύνορά της η Ουγγαρία!

Η Ουγγαρία κλείνει τα σύνορά της για όλους τους ξένους πολίτες από την 1η Σεπτεμβρίου, υπό το φόβο του κορονοϊού!

Όπως ανακοίνωσε η ουγγρική κυβέρνηση την Παρασκευή (28/8), από την πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση στο έδαφος της Ουγγαρίας για τους μη κατοίκους της χώρας.

Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν

«Από 1ης Σεπτεμβρίου, οι ξένοι πολίτες δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν στο έδαφος της Ουγγαρίας. Οι Ούγγροι πολίτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό θα πρέπει να τίθενται σε καραντίνα για 14 ημέρες ή να παρουσιάσουν δύο τεστ αρνητικά στον ιό», ανακοίνωσε σχετικά ο Γκέργκελι Γκούλιας, προσωπάρχης του πρωθυπουργού, Βίκτορ Όρμπαν.

Ποιοι εξαιρούνται

Εξαιρέσεις για την είσοδο αλλοδαπών στη χώρα θα αποτελούν οι στρατιωτικές αποστολές, οι διελεύσεις για ανθρωπιστικούς λόγους και τα επαγγελματικά ή διπλωματικά ταξίδια.

«Υπάρχει κίνδυνος εισαγωγής του ιού και οι περισσότερες νέες μολύνσεις προέρχονται από το εξωτερικό. Οι Ούγγροι που εισέρχονται στη χώρα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι το τεστ, δεν θα πληρωθεί από το κράτος. Η επιδημιολογική ταξινόμηση των χωρών έχει καταργηθεί, η Ουγγαρία είναι πράσινη, όλες οι άλλες χώρες περνούν στο εξής στο κόκκινο», πρόσθεσε ο Γκούλιας.

Δείτε ακόμη:
Χάρτης κρουσμάτων: Στα ύψη η Αττική – Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη

Loading