Κοινή ανακοίνωση από τους πρίγκιπες Χάρι και Ουίλιαμ

Τρεις μέρες πριν από την 23 επέτειο θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα, οι γιοί της Ουίλιαμ και Χάρι, προέβησαν σε μια σπάνια κοινή ανακοίνωση, για τον τρόπο που θα τιμήσουν τη μνήμη της. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν την Παρασκευή οι δύο βρετανοί πρίγκιπες, το πολυαναμενόμενο άγαλμα προς τιμήν της θα εγκατασταθεί του χρόνου, την 1 Ιουλίου 2021, ημέρα που η αείμνηστη πριγκίπισσα θα συμπλήρωνε το 60ό έτος ηλικίας της. 

«Το άγαλμα θα λάβει τη θέση του στον κήπο της κατοικίας της στο Παλάτι του Κένσινγκτον και θα βοηθά τους ανθρώπους να αναλογιστούν τη ζωή και την κληρονομιά της», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Κένσιγκτον του Ουίλιαμ και της συζύγου του Κέιτ Μίντλετον, τρεις ημέρες από την επέτειο του τραγικού χαμού της Νταϊάνα το 1997. 

Αυτή είναι η πρώτη φορά που Ουίλιαμ και Χάρι μιλούν δημοσίως μαζί από τότε που ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ παραιτήθηκαν από τις υποχρεώσεις τους και μετακόμισαν στη Σάντα Μπάρμπαρα. 

Τα σχέδια για το άγαλμα είχαν ανακοινωθεί αρχικά τον Φεβρουάριο του 2017, όταν συμπληρώνονταν 20 χρόνια από το φριχτό δυστύχημα στο Παρίσι όπου η Νταϊάνα έχασε τη ζωή της σε ηλικία 36 ετών. 

Το άγαλμα προοριζόταν να σηματοδοτήσει την 20ή επέτειο από τον θάνατό της και να αναγνωρίσει τον θετικό αντίκτυπο που είχε στη Βρετανία και τον υπόλοιπο κόσμο, αναφερόταν μεταξύ άλλων στη σύντομη ανακοίνωση. 

Loading