Κίνηση μνήμης από Μπόκα και Ρίβερ Πλέιτ

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση μνήμης πραγματοποίησαν οι Μπόκα Τζούνιορς μαζί με την «εχθρό» Ρίβερ Πλέιτ, με στόχο να δοθεί φωνή στις οικογένειες των θυμάτων της δικτατορίας.

Οι δύο ομάδες, μαζί με, Ρασίνγκ και Αρχεντίνος Τζούνιορς, κάλεσαν τα μέλη των οικογενειών να έρθουν σε επαφή, ώστε να αποκατασταθούν και οι ιστορίες τους να μπορούν να ειπωθούν σε ένα ευρύτερο κοινό.


 «Είμαστε αντίπαλοι, όχι εχθροί», ανέφερε η Μπόκα Τζούνιορς. «Και για τα θύματα της κρατικής τρομοκρατίας φέρουμε την ίδια σημαία». 


 Η επίσημη «επιτροπή αλήθειας» της Αργεντινής έχει αναφέρει ότι 8.960 άνθρωποι εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας στη χώρα μεταξύ 1976 και 1983, αλλά οι ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκτιμούν ότι σκοτώθηκαν περίπου 30.000.


 Οι περισσότεροι ήταν αριστεροί μαθητές, ηγέτες συνδικάτων ή αντιφρονούντες, που δολοφονήθηκαν για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.


 Η πρωτοβουλία έρχεται 18 μήνες μετά από μια συναισθηματική τελετή στο Μπάνφιλντ, όπου ο σύλλογος έδωσε στις οικογένειες, 11 πρώην μελών του συλλόγου που χάθηκαν, επίσημες κάρτες μέλους.


 Η Αρχεντίνος Τζούνιορς αποκατέστησε επτά μέλη την Πέμπτη και η Ραίνγκ έκανε γνωστό ότι θα κάνει το ίδιο.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading