Κίνα σε ΗΠΑ: Μας στοχοποιείτε για την πανδημία

To Πεκίνο επέκρινε την Ουάσιγκτον για τον τρόπο που προσπαθεί να ερευνήσει την προέλευση του Covid-19

Oι ΗΠΑ έχουν σχηματίσει έκθεση με στόχο να επιλύσουν διαμάχες μεταξύ υπηρεσιών πληροφοριών που υποστηρίζουν διαφορετικά σενάρια για το πώς εμφανίστηκε ο κορονοϊός, μαζί με εκείνης για ατύχημα σε κινεζικό εργαστήριο, η οποία έχει απορριφθεί μία φορά.

Το να φορτώνονται οι ευθύνες στην Κίνα δεν μπορεί να εξαγνίσει τις ΗΠΑ“, δήλωσε ο Φου Κονγκ, γενικός διευθυντής του τμήματος ελέγχου των εξοπλισμών του υπουργείου Εξωτερικών, σε συνέντευξη Τύπου. Η έκθεση των ΗΠΑ αναμενόταν να ολοκληρωθεί μέχρι χθες, Τρίτη, όμως θα χρειαστούν μερικές ημέρες ακόμη.

Η κινεζική πλευρά υποστηρίζει πως η διαρροή από εργαστήριο είναι εξαιρετικά απίθανη και έχει αρνηθεί κατηγορηματικά την οποία ο κορονοϊός διέφυγε από εργαστήριο στην πόλη Ουχάν, όπου εμφανίστηκαν οι πρώτες μολύνσεις COVID-19 στα τέλη του 2019, προκαλώντας το ξέσπασμα της νόσου.

Το Πεκίνο υποστήριξε ότι ο ιός διέρρευσε από εργαστήριο στο Φορτ Ντέτρικ, στο Μέριλαντ, το 2019.

Είναι δίκαιο, αν οι ΗΠΑ επιμένουν ότι αυτή είναι μια έγκυρη υπόθεση, να καλέσουν με τη σειρά τους να γίνει μια έρευνα στα εργαστήριά τους“, είπε ο Φου.

Χθες, Τρίτη, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κίνας στα Ηνωμένα Έθνη κάλεσε τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να διεξαγάγει έρευνα σε εργαστήρια των ΗΠΑ.

Ένας συνασπισμός Π.Ο.Υ. και της Κίνας επισκέφθηκε το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, αλλά οι ΗΠΑ εξέφρασαν ανησυχίες ότι η ομάδα δεν είχε επαρκή πρόσβαση στο Ινστιτούτο.

Δείτε επίσης: Εμβόλιο J&J: Αναμνηστική δόση οκτώ μήνες μετά

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading